© AFP

Twee slachtoffers van aanslagen 11 september 2001 geïdentificeerd dankzij DNA

22 jaar na de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten zijn nog eens twee slachtoffers geïdentificeerd dankzij DNA-sporen. Dat maakten de autoriteiten zaterdag bekend, in aanloop naar de jaarlijkse herdenking. Er zijn wel nog steeds meer dan 1.100 ongeïdentificeerde slachtoffers.

gli
Bron: BELGA

De twee kwamen om bij de aanslag op het World Trade Center in New York, morgen exact 22 jaar geleden. Een commando van terreurgroep al-Qaida vloog met twee lijnvliegtuigen in de torens van het WTC in Manhattan. Die vlogen in brand en stortten in, waardoor van honderden slachtoffers geen enkel spoor meer terug te vinden is. 

Dezelfde dag werden nog twee vliegtuigen door terroristen gekaapt: een boorde zich in het Pentagon in Washington, een tweede kwam neer in een veld in Pennsylvania.

© AP

De pas geïdentificeerde slachtoffers zijn een man en een vrouw, maar hun identiteit werd op vraag van hun familie niet bekendgemaakt. Onderzoekers konden hen identificeren met behulp van de nieuwste technieken rond DNA-sporen.

Het totale aantal geïdentificeerde slachtoffers ligt daarmee op 1.649. In totaal zijn bij de aanslagen 2.753 doden gevallen, meer dan 1.100 slachtoffers zijn dus nog niet geïdentificeerd. Het was al van 2021 geleden dat er nog nieuwe slachtoffers werden geïdentificeerd, maar de onderzoekers geven het nog steeds niet op. Ze zien het als hun morele plicht om de meest recente wetenschappelijke technieken te gebruiken om lichaamsresten alsnog terug te kunnen geven aan families.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer