Een duel tussen Snoeks en Lemmens.© Serge Minten

Plus ArtikelRC PEER A 2 LINDELHOEVEN A 2 Voetbal Tweede provinciale B

Racing Peer scoort weer in de slotminuut de 2-2: Do Ceu snoept Lindelhoeven zege af

Voor de tweede keer in evenveel speeldagen scoorde RC Peer (tweede provinciale B) zaterdagavond in Lindelhoeven de 2-2 in de slotminuut. “Ik ben trots op mijn spelers, ze bleven vechten voor de gelijkmaker”, reageerde Peer-coach Koen Janssen.

Geert Stienissen

Nadat de weggestuurde Jonas Meeus beheerst de 1-2 in doel legde, leek de match gespeeld. Met een klasrijke trap sleepte Perenaar Diego Do Ceu alsnog een punt uit de brand.

“We kunnen niet echt spreken van een geslaagde competitiestart met een tweede gelijkspel”, reageerde Do Ceu achteraf. “Anderzijds verloren we nog niet. Het was moeilijk om door de Lindelse verdediging te geraken, maar in de tweede helft deden we het beter. Dat die gelijkmaker nog viel met een trap van mezelf op een afvallende bal? Dat is mooi, fijn en verdiend.”

Was dit Peerse puntje echt verdiend? Zeker op basis van vechtlust en powerplay. En toch ontgoochelde Racing, want ondanks een puike defensieve organisatie en een robuust middenveld waren de eens zo frivole flanken van Peer nooit op het appèl. Dan speelde Lindelhoeven vloeiender voetbal.

© Serge Minten

Peer had eigenlijk geen recht op een punt. Wij brachten beter voetbal en creëerden meer kansen

Chris Corens

“En dus was dit gelijkspel niet op zijn plaats”, meende de Lindelse T1 Chris Corens. “Wij brachten beter voetbal en creëerden meer kansen. De thuisploeg flitste nooit, waardoor ze eigenlijk geen recht hadden op een punt. Ik ben wel tevreden met onze prestatie en de vier punten uit twee wedstrijden.”

“Het blijft een zuur resultaat”, aldus de immer sterke rechtsachter Jochen Lemmens van Lindelhoeven. “Na een uitstekende eerste helft, waarin een doelpunt van mezelf werd afgekeurd wegens buitenspel, ik op de paal kopte én waarin ik na een kort genomen vrije trap van Meeus een zwieper verstuurde richting kapitein Goutsmet voor de 1-0, ging het alsnog mis. We kregen het in de tweede helft zwaar, maar dan nog moet een ploeg als de onze in staat zijn om de voorsprong vast te houden. Het tegendeel was waar. Want in de laatste minuut van elke helft pakten we een goalke. In de slotminuut van de eerste helft incasseerden we de 1-1 op hoekschop na een kopbal van Coenen en in minuut negentig de 2-2.”

© Serge Minten

“Dat wijst op een uitstekende fysieke prestatie van mijn jongens”, vulde de nieuwe Peerse T1 Koen Janssen aan. “We zijn blijven knokken in een kansarme partij. Daarvoor verdienen we dit punt.”

RC PEER: Jens Geraerts, Vaesen, Huibers, Vanbuel, L. Buntinx (46’ Vaes), Jo. Bleyen, Swerts, Do Ceu, Coenen, De Poorter, Snoeks (67‘ Derwa).

LINDELHOEVEN: Burhan, Lemmens, Wielockx, Catteeuw, Maes, Vandebriel, Mues (75‘ Daerden), Claeys, Goutsmet, Vaesen (61’ Vanherck), Meeus.

DOELPUNTEN: 38‘ Goutsmet 0-1, 45’ Coenen 1-1, 69‘ Meeus 1-2, 90’ Do Ceu 2-2.

GELE KAARTEN: Mues, Vandebriel, Goutsmet, Derwa, Meeus, Coenen, Swerts.

SCHEIDSRECHTER: Diepvens.

TOESCHOUWERS: 160.

Van jeugdvoetbal over refs en vrijwilligers tot zwart geld: lees hier alles over ons dossier FC Limburg

()

© Serge Minten

© Serge Minten

© Serge Minten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer