Radio 2

Gezegende start van het schooljaar dankzij wijding van boekentassen in Boutersem

In de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart kerk in Vertrijk zijn vanmorgen de boekentassen en de rugzakken van een tiental scholieren gewijd. Dat moet een goed verloop van het nieuwe schooljaar garanderen. 

In de kerk van Vertrijk, bij Boutersem, zijn vanmorgen de boekentassen en rugzakken van een tiental scholieren gewijd. Het is met de tweede editie van de zegening nog maar een recente traditie. 

Mia is catechiste in Vertrijk met een lange staat van dienst. Zij staat in voor de organisatie van de wijding. "Dit initiatief kadert binnen onze gezinsvieringen. Het thema van onze viering is dit jaar Samen in de startblokken. Bedoeling is dat iedereen de eindmeet haalt. We hebben naast het altaar ook een podium geplaatst, waarop alle deelnemers een plaatsje krijgen, niet alleen de eerste drie."

Er is ook gedacht aan de gezinnen die het minder breed hebben. "Voor deze mensen is september een heel zware maand op financieel gebied. Om hun zorgen wat lichter te maken mochten de kinderen vandaag ook schoolgerief meebrengen dat zij niet meer nodig hebben, maar dat nog bruikbaar is. Dat verdelen wij dan achteraf", vertelt Mia.

Ruim tien kinderen lieten hun boekentas of rugzak wijden. Louise was één van hen. "Voor mij is het toch wel wat speciaal. Ik ga namelijk naar het eerste jaar secundair. Een hele grote stap waarvoor ik deze wijding toch wel belangrijk vind", zegt Louise.

Meest gelezen