Brandweer moet 4 keer uitrukken naar De Nekker in Mechelen voor vermiste kinderen: "Wij zijn de oppas niet"

De brandweer is dit weekend vier keer moeten uitrukken naar recreatiedomein De Nekker in Mechelen na een noodoproep over vermiste kinderen. De kinderen werden telkens ongedeerd teruggevonden. "Wij hebben redders, maar wij zijn de oppas niet. Ouders moeten beter opletten", zegt Danny De Wit, de directeur van De Nekker.

"Zaterdag waren er al twee oproepen. Een voor drie kinderen tegelijk, en een voor een broertje en een zusje", vertelt Danny De Wit, de directeur van recreatiedomein De Nekker in Mechelen. "De noodprocedure is dan opgestart en de brandweer is opgeroepen. De kinderen zijn uiteindelijk allemaal in de speeltuin gevonden. Zondag waren er opnieuw twee oproepen, en daarbij hebben we ook de vijver moeten ontruimen. Ook deze kinderen zijn in de speeltuin gevonden."

De noodprocedure is ingrijpend, maar wel noodzakelijk, zegt De Wit. "Kinderen en water gaan niet altijd samen en we willen geen enkele minuut verliezen voor het geval het kind toch in het water zou liggen.

Voor kinderen is het een speeldag, voor ouders is zo'n uitstap aan het water een werkdag

Danny De Wit, directeur De Nekker

Volgens De Wit gebeurt het steeds vaker dat er oproepen zijn voor vermiste kinderen en hij vindt dat de ouders beter moeten opletten. "We hebben bijna elke keer oproepen op dagen dat het mooi weer is en er veel mensen zijn. Wij hebben redders en die houden het water in de gaten, maar de kinderen blijven de verantwoordelijkheid van de ouders. Wij zijn geen oppas. Voor kinderen is het een speeldag, voor ouders is zo'n uitstap aan het water een werkdag."

De Nekker was het voorbije weekend volledig volzet. Er kwamen op beide dagen telkens 3.000 bezoekers.

Meest gelezen