Grote benefietactie in Genk om slachtoffers van de aardbeving in Marokko te steunen

In Genk is een benefietactie op touw gezet voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko; zaterdag komt er een inzamelactie bij buurthuis de Single in Waterschei, en een eetfestijn waarbij Marokkaanse en Turkse gerechten geserveerd zullen worden.

De vereniging Zahra El Mohajira in Genk is niet aan haar proefstuk toe, want samen met nog drie andere verenigingen uit Houthalen-Helchteren, Maaseik en Maasmechelen, hebben ze ook tijdens de aardbeving in Turkije en Syrië goederen ingezameld: “We werken samen met andere verenigingen omdat we snel moeten handelen. We doen dit om de slachtoffers in Marokko te kunnen helpen, te ondersteunen. Niet alleen door goederen en voedingsmiddelen op te sturen, maar ook financieel”, zegt Wafa Moussayer van Zahra El Mohajira.

Die dag wordt er ook een eetfestijn georganiseerd: “Iedereen is welkom vanaf 14 uur aan buurthuis De Single in Waterschei. Er komen standjes met allerlei internationale maaltijden, maar met vooral Marokkaanse en Turkse gerechten”, gaat Moussayer verder. “Er zullen ook heel wat activiteiten zijn voor kinderen, waaronder een springkasteel, er komt iemand die henna schildert en een grimeur. Buiten komt een grote tent met een Marokkaans theehoekje, fijne achtergrond muziek, en verder gezellig en vooral lekker eten voor het goede doel.”

Kledij

“Kledij is welkom, maar we gaan het deze keer wel anders aanpakken”, zegt Moussayer. “Want voor de aardbeving van Turkije hebben we heel veel kledij binnengekregen, waarvan ook heel veel kledij dat te slecht nog was om op te sturen. Daarin willen we nu wel selectiever zijn, om te vermijden dat we kledij binnenkrijgen waar we helemaal niks mee kunnen doen.”

De actie wordt opgezet in samenwerking met de stad Genk en met Femma. 

Meest gelezen