Niklas Süle.
Volledig scherm
Niklas Süle. © ANP / EPA

“Jullie zijn gewoon gênant”: Duitsland in ongeziene crisis, Van Gaal genoemd als opvolger ontslagen Flick

Het Duitse voetbal davert op z'n grondvesten. Nog nooit was de crisis zo groot. Zaterdagavond 1-4-verlies tegen Japan in een oefenwedstrijd, zondag zag de voetbalbond zich zowaar voor het eerst in haar geschiedenis genoodzaakt een bondscoach te ontslaan - sinds die functie vanaf 1926 bestaat. Exit Hansi Flick. De Duitse pers ziet het erg somber in. “Onze nationale ploeg is van geen tel meer in het wereldvoetbal en dat is zorgelijk met het EK in eigen land voor de deur.”

7 reacties

  • Rudy Chalmet

    8 maanden geleden
    De laatste jaren is Japan werkelijk gegroeid als voetballand , herinner u de wedstrijden tegen de Rode Duivels , makkelijk waren die niet voor de Rode Duivels , integendeel zelfs , we hadden evengoed kunnen verliezen ... Onderschat dus die Japanners niet , die zijn goed . En wat betreft de Duitsers , tja ze hebben ook al verloren tegen de Rode Duivels , dus waarschijnlijk zijn ze zwakker geworden ... maar ja , op een groot toernooi fluit de scheids meestal in hun voordeel , en dat helpt ook ...
  • Herman Van Arendonk

    8 maanden geleden
    Ik vind het frappant dat Klopp zegt dat hij niet beschikbaar is voor deze positie. Hij heeft bij Liverpool (en Dortmund) alles bereikt wat hij kan, en dit zou het ideale moment zijn om bij de Duitse bond in te stappen. De prestaties van Liverpool FC in de EPL vallen recentelijk tegen, en het zou zo kunnen dat Klopp over een jaar op straat staat. En dan heeft Duitsland al weer een nieuwe bondscoach.
  • Lieven De Bruyn

    8 maanden geleden
    Typisch! Schrijf het al maar op...Duitsland wordt Europees kampioen.
  • Daniel Paelinck

    8 maanden geleden
    Johan, tegen Brazilie was het omgekeerd. Duitsland won 7-1 en ze werden wereld kampioen.
  • Jurgen Vermaut

    8 maanden geleden
    Japan is natuurlijk altijd een degelijke tegenstander, maar thuis verliezen met 4 tegendoelpunten is natuurlijk een ferme blamage voor Duitsland. Maar eens het EK zal beginnen zou het me niet verbazen dat de Manshaft er wel degelijk zal staan en een geduchte tegenstander zal zijn.