Deskundigen maakten in het strafonderzoek een top 20 van auteurs met de meest beledigende berichten. Van Langenhove prijkt op de eerste plaats op Facebook en op de tweede op Discord. Wat Van Langenhove daarover wenst te verklaren? “Niets.”
Volledig scherm
PREMIUM
Deskundigen maakten in het strafonderzoek een top 20 van auteurs met de meest beledigende berichten. Van Langenhove prijkt op de eerste plaats op Facebook en op de tweede op Discord. Wat Van Langenhove daarover wenst te verklaren? “Niets.” © BELGA

RECONSTRUCTIE. Morgen start proces Dries Van Langenhove: “Ik ben Dries en ik ben extreemrechts. We smijten ze uit helikopters”

“Bloed geven, zwerfvuil rapen en rusthuizen bezoeken.” Volgens de eerste ondervraging van Dries van Langenhove (30) waren dát de kernactiviteiten van Schild & Vrienden. Acht maanden daarvoor had Pano nochtans een heel ander portret geschetst van de rechtse beweging. De makers zette hen weg als een geheime groep vol racisme, seksisme, Jodenhaat én wapens. Morgen begint in Gent het proces tegen zes leden én hun eindbaas. Van Langenhove noemt de aanklachten “absurd” in zijn ondervragingen die wij konden inkijken. “Op vakantiekamp logeerde er een Joodse vriend op mijn kamer.”

36 reacties

  • wim CLAES

    7 maanden geleden
    Procedure advocaten als rieder leven van het feit dat politie en justitie er een rotzooi van maken.maar Rieder kan heus wel meer, hij behoort tot de top van de Belgische advocatuur, en hij heeft een weinig showgehalte zoals andere van zijn collega's.
  • Eddy Bryon

    8 maanden geleden
    Beste meneer Denil , als justitie en politiek hun werk correct moesten doen , dan zou men geen procedurefouten mogen vinden , en als die advocaat daar gebruik van maakt , dan is dat een statement tegen die twee instanties !!!
  • Dany Herman

    8 maanden geleden
    Dit is vooral een politiek proces met rechters die politiek benoemd zijn en dus in deze zaak partijdig zijn
  • paul tielens

    8 maanden geleden
    paul tielens als ik me nog goed herinner is Van Langenhove toch allang opgestapt bij het Vlaams belang.
  • Gino Denil

    8 maanden geleden
    Het zegt natuurlijk wel iets als men beroep doet op een advocaat die er bekend om staat dat hij gaat voor procedure fouten. Bij gebrek aan een degelijke verdediging tegen de echte feiten zeker.