Studenten aan het werk in de opleiding Verpleegkunde aan campus Thomas More Lier
Volledig scherm
PREMIUM
Studenten aan het werk in de opleiding Verpleegkunde aan campus Thomas More Lier © rv

Studenten verpleegkunde zijn boos: “Niet zeker of we dit jaar onze 1.000 euro onkostenvergoeding krijgen”

Duizenden verpleegkundestudenten zijn boos op de Vlaamse regering. De onkostenvergoeding van 1.000 euro die hen in het vierde jaar van hun opleiding beloofd werd, is plots onzeker. Honderden betrokkenen hebben een open brief ondertekend. “We betalen maar liefst de helft van ons inschrijvingsgeld, zo’n 405 euro, om maandenlang fulltime gratis te werken”, zegt studentenvertegenwoordiger en verpleegkundige Robbe Van Leemput.

38 reacties

  • Willy De Vidts

    8 maanden geleden
    1.000 €? Mijn zoon heeft de nieuwe 4-jaars studie verpleegkunde gevolgd + 1 jaar management en 1 jaar spoed/intensieve. Is beginnen werken in juli 2022 (23 jaar). Hij heeft van de pensioenkas een voorstel gekregen om 5 jaar te regulariseren: 8.446,50 €!!!!! Onder meer in Finland, bedraagt de studie voor verpleegkunde nog altijd 3 jaar, met meer stages in de vakantieperiodes. Maar ja, Crevits wou 4 jaar waarbij het 4de jaar kosteloos werken was ten voordele van de zorgsector!!!!
  • Michael Simoen

    8 maanden geleden
    Niet te vergeten dat deze studenten verpleegkunde ook tijdens Corona aan de slag waren in de ziekenhuizen en woonzorgcentra want van thuis uit werken bij deze job niet mogelijk. Ik zou het graag alle schrijvers van kritische reacties eens zien doen…
  • ruddy claerhout

    8 maanden geleden
    De spelregels kun je niet veranderen tijdens de wedstrijd, alle studenten die al gestart waren met de opleiding zouden deze moeten ontvangen. Voor nieuwe studenten moeten ze duidelijkheid hebben voor ze starten.
  • Emiel Vandeplas

    8 maanden geleden
    CD&V heeft opleiding verlengd naar 4 jaar om goedkope werkkrachten te bestendigen voor hun "Caritas Catholica" zorgoranisatie, waar ze een serieuze vinger in de pap hebben om postjes te verdelen. Werken de politieke medewerkers met een 4-jarige opleiding ook gratis op CD&V hoofdkwartier of studiedienst na betaling inschrijvingsgeld en dagelijkse kosten?
  • Michel Janssens

    8 maanden geleden
    Zou de nieuwe CEO van B-post ook een jaartje gratis meedraaien om het werk te leren kennen of telt dat niet bij dat soort "werk" ? Die zal achteraf toch ook goed verdienen om dat te compenseren zekers. Betalen om gratis te mogen werken ...enkel en alleen voor de werkende klasse . En het erge is dat er dan nog vele zijn die dit maar normaal vinden ook . Tsssss