© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Treinverkeer tussen Lichtervelde en Tielt tijd onderbroken door fietser die tussen gesloten slagbomen slalomde bij overweg

Er was maandagochtend een tijdlang geen spoorverkeer tussen Lichtervelde en Tielt. Een fietser had zich al slalommend een weg gebaand tussen de slagbomen in Ardooie. Dat meldt spoorwegnetbeheerder Infrabel. “Gelukkig vielen er geen slachtoffers”, klinkt het.

lto
Bron: BELGA

Omstreeks 6.10 uur zag een treinbestuurder een fietser slalommen tussen de slagbomen. Hij bracht de trein tot stilstand en alarmeerde de hulpdiensten. “Het was op dat moment niet duidelijk of de fietser werd aangereden, dus startten onze mensen samen met de hulpdiensten een zoektocht naar een eventueel slachtoffer”, aldus Fréderic Petit, woordvoerder van Infrabel. Daardoor was er tijdelijk geen treinverkeer tussen Lichtervelde en Tielt. “Uiteindelijk bleek dat er niemand gewond was en dat de fietser zijn weg had verdergezet. Omstreeks 8.15 uur kregen we de toestemming om het treinverkeer te hervatten.” 

Er zullen nog een tijdlang gevolgvertragingen zijn op de lijn Gent - De Panne. “We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de verkeersregels te respecteren en achter de slagbomen te blijven. Een ongeval is snel gebeurd”, aldus Petit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer