Archiefbeeld uit 2019© AP

Kremlin bevestigt: Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un onderweg naar Rusland

Een Noord-Koreaanse trein met daarin de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un is vertrokken naar Rusland voor een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin. Dat bevestigt het Kremlin maandagmiddag.

lto
Bron: AP

Het Kremlin bevestigt dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in de komende dagen naar Rusland trekt voor een “officieel bezoek”. Hij doet dat op uitnodiging van de Russische president Vladimir Poetin, zegt het Kremlin.

Eerder werd er al door verschillende Zuid-Koreaanse bronnen gespeculeerd dat Kim Jong Un opweg was naar Rusland. De krant Chosun Ilbo citeerde Zuid-Koreaanse overheidsbronnen en meldde dat de trein waarschijnlijk zondagavond de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang heeft verlaten. Volgens diezelfde krant zou er dinsdag een ontmoeting plaatsvinden tussen de twee leiders.

Het persbureau Yonhap en enkele andere media publiceerden soortgelijke berichten. Het Japanse persbureau Kyodo citeerde Russische functionarissen die zeiden dat Kim mogelijk met zijn persoonlijke trein op weg was naar Rusland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer