Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA). © BELGA

Vlaams begrotings­te­kort loopt op tot 3 miljard euro, begrotingsminister Diependaele (N-VA): "We mogen nu niet zot doen”

Het gat in de Vlaamse begroting loopt volgend jaar op tot 3 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers die Begrotingsminister Matthias Diependaele verzamelde. De tegenvallende inkomsten van de registratierechten en de sputterende economie bezorgen de begroting klappen.

117 reacties

  • mon Callens

    5 maanden geleden
    We horen niets meer van hun pensioenbonussen.
  • Johan Snauwaert

    8 maanden geleden
    Veel zullen ze niet meer doen er zijn volgend jaar verkiezingen dus extra belasting zullen ze niet doen anders gaan ze stemmen verliezen
  • Gino Sinnesael

    8 maanden geleden
    Misschien gaan Brussel en Wallonië wat helpen en eens financieel in de bres springen voor Vlaanderen?
  • Gino Denil

    8 maanden geleden
    Het is niet gewoon de schuld, Schroeders Eric. He is het tekort op de begroting op een jaar. De totale overheidsschuld van de Vlaamse overheid beloopt ondertussen ook al tientallen miljarden.
  • richard lenssens

    8 maanden geleden
    Over een paar maand stonden ze nog van hun toren te blazen dat ze bijna 2 miljard in groen zat en begroting dik in orde was ,niks is in orde en zij zeker dat we de intrest van de staatsbon die 20 miljard binnenhaalde ook dik gaan terug betalen al dan niet met een een geniale belasting ,misschien een taks op iedere velletje wc papier;Schaf deze overbodige geld graaiers instantie eens af, voor niks nodig in ons amper 11 miljoen tellend landje.