Dokter thuis brutaal aangevallen en beroofd door gewapende gangster

© Federale Politie

De politie en het parket van Antwerpen zijn op zoek naar de dader van een gewapende overval op een dokterskabinet op 23 maart 2017. Rond 9.40 uur kwam een onbekende man het dokterskabinet binnen, waarna hij de dokter bedreigde en aanviel. De dader is spoorloos.

CMA

Die donderdagochtend, rond 9.40 uur, kwam een onbekende man het dokterskabinet aan de Plantin en Moretuslei in Antwerpen binnen. Hij zette zich op een stoel rechts van de dokter en vroeg om een afspraak te maken. Maar plots stond hij recht, bedreigde hij de dokter met een vuurwapen en eiste geld. Hij opende zelf de geldlade en nam het cash geld eruit en de portefeuille van de dokter.

Klap in het gezicht

Hij riep naar de dokter om op de grond te gaan liggen maar het slachtoffer reageerde niet. De dokter, een man van 75 jaar, kreeg met de kolf van het wapen een rake klap in zijn gezicht. Daarna ging de brutale dief ervandoor.

Het slachtoffer werd gewond aan zijn wenkbrauw en neus en moest voor verzorging naar het Stuivenbergziekenhuis worden gebracht. Hij was vijf dagen werkonbekwaam.

© Federale Politie

Getuigen

De dader werd gezien door patiënten van de dokter, een koppel uit Wommelgem, die een afspraak hadden die ochtend. Zij zagen de man een eerste keer rond 9.30 uur toen ze aankwamen. De man ging toen buiten. Ze zagen hem een tweede keer toen ze het dokterskabinet verlieten. De man zat toen in de wachtzaal.

Er zijn ook beelden van de man in de Wilrijkstraat, voor en na de feiten. Misschien herkent u hem wel.

Het gaat om een man van 25 à 30 jaar oud. Hij is normaal gebouwd en ongeveer 1 meter 70 lang. Hij heeft kort zwart haar en een licht getinte huidskleur. Hij zag er verzorgd uit en sprak Nederlands. Hij droeg een bril met een donker montuur en lichtgekleurde glazen. Hij droeg een bordeauxkleurige jas en een zwarte schoudertas.

Meent u deze man te kennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie.

© Federale Politie

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen