foto Stad Gent - affichebeeld in Brugge

Gent telt af naar academiejaar met ludieke website én affichecampagne in andere steden en gemeenten 

De stad Gent verspreidt 1.250 affiches in West- en Oost-Vlaamse steden en gemeenten om de studenten die er wonen warm te maken voor het nieuwe academiejaar dat op 25 september start. Gent lanceert ook een ludieke website met een aftelklok naar die datum. 

De stad Gent heeft affiches laten drukken die in allerlei steden en gemeenten in West- en Oost-Vlaanderen zullen opduiken. Ze zijn er om de studenten die er wonen op te warmen voor het nieuwe academiejaar. Onder meer in de centrumsteden Aalst, Brugge, Roeselare en Sint-Niklaas worden de beelden verspreid, ook veel kleinere steden én enkele gemeenten komen aan bod. Gent voorziet in totaal 1.250 affiches. De stad wil de studenten met slogan "Mag ik al naar Gent?" naar eigen zeggen zo een hart onder de riem steken.

foto Stad Gent - beeld van op de website magikalnaargent.be

De studentenpopulatie is erg belangrijk voor de stad. Elk jaar komen er in het academiejaar 85.000 mensen in Gent studeren. Ze leven én verteren in de stad. Ze zorgen er ook voor dat de stad jong blijft, heel wat mensen blijven ook hangen na de studies en dat zorgt voor veel creativiteit en ondernemerschap. De stad wil dat onderstrepen met de affichecampagne. Enkele hogescholen beginnen al op 18 september met de lessen, op 25 september zijn alle studenten opnieuw in Gent. 

Gent lanceert ook de ludieke website magikalnaargent.be. Bezoekers krijgen er een aftelklok te zien die weergeeft hoeveel geduld ze nog moeten hebben. De maker achter de site heeft duidelijk de mosterd gehaald bij websites zoals ishetalweekend.nl. De site verwijst ook door naar de Instragram-pagina van Student in Gent, waar tips te vinden zijn. "De vakantie heeft nu lang genoeg geduurd, we willen de studenten met open armen ontvangen", laat schepen Hafsa El-Bazioui (Groen) weten. Eens het academiejaar van start gaat, verschijnen er ook affiches in Gent zelf. De hele campagne kostte 4.800 euro. 

Meest gelezen