Sam Coremans

Begijnendijk koopt extra veiligheidscamera na vandalisme met menselijke uitwerpselen

De gemeente Begijnendijk investeert in een tweede mobiele camera aan de centrumparking en sportcentrum De Tumkens. Die camera - van zo'n 11.500 euro - moet komaf maken met aanhoudend vandalisme.

Enkele maanden geleden maakte de gemeente Begijnendijk al een investering in een mobiele camera om sluikstorten tegen te gaan. Die werd aan de glasbollen en kledingcontainers van Begijnendijk geplaatst. "Een echte meerwaarde", vindt burgemeester Bert Ceulemans (Samen). "De politie heeft al meerdere dossiers gestart met onze beelden. We willen nu hetzelfde effect bekomen om het vandalisme in de gemeente tegen te gaan."

Uitwerpselen op de muren

Vorige maand staken vandalen de banden van een gemeentelijk busje plat. "Aan de centrumparking en sportcentrum De Tumkens is het een ware plaag", zegt de burgemeester. "Ze bekladden het speeltuintje of breken het af. De toiletten van het sportcentrum trekken ze van de muur, en wat overblijft bekladden ze met uitwerpselen. Dit kan echt niet meer."

Sam Coremans
Sam Coremans

Meer pakkans

"Via de politie kopen we een tweede mobiele camera", legt Ceulemans uit. "Die kunnen we onverwacht op verschillende locaties inzetten, en zo de pakkans van de vandalen vergroten. Een vaste werknemer van de gemeente analyseert de beelden bij een melding en speelt ze door naar de politie. Zo kunnen de vandalen niet ongestraft wegkomen." De gemeente zal de camera inzetten in het late najaar.

Meest gelezen