AFP
Volledig scherm
© AFP

Remco Evenepoel met 85.000 euro bij grootverdieners van Vuelta, Jumbo-Visma grote slokop

Hij heeft zichzelf dan wel niet opgevolgd, Remco Evenepoel gaf deze Vuelta wel zeer veel kleur. Dat uit zich ook in het prijzengeld. Evenepoel streek zo’n 85.000 euro op en moet daarmee enkel Sepp Kuss en Jonas Vingegaard voor zich dulden.

15 reacties

  • Jeroen Custers

    7 maanden geleden
    Dat Remco een deel van het prijzengeld verdeeld onder de mecaniciens, chauffeurs enz. is perfect te verantwoorden, maar waarom aan de ploegmaats? De ploeg van Lefevre stelde voor de zoveelste keer in een grote ronde totaal niks voor. Remco heeft alles alleen moeten doen, die andere renners reden een beetje voor spek en bonen rond, dus waarom zouden zij mogen profiteren van Remco zijn prijzengeld?
  • Schuurmans Daniel

    7 maanden geleden
    Wielrenners werken keihard, trainingen die de man in de straat niet ziet kan je onmogelijk vergelijken met voetbal. Mijn petje gaat af voor alle wielrenners ook voor de mindere getalenteerde want ook die werken er mogelijk nog harder voor om in de buurt van de toppers te komen. Hoedje af.
  • Christel canters

    7 maanden geleden
    Ja' toch nog redelijk weinig betaald voor de wielersport voor de harde sport zouden meer mogen verdienen het is een hondenstiel
  • Jürgen Mouton

    8 maanden geleden
    @Francois VERHEYEN: gedeeltelijk correct. Na belastingen, word het prijzengeld verdeeld onder al het personeel, en de renners. Dus ook de mecaniciens, masseurs, enzovoort krijgen een deeltje, want zij dragen ook bij tot het succes. Zoals het ook hoort in de horeca, dat het "drinkgeld" dat de kelners ontvangen eerlijk verdeeld word. Als de koks rotzooi maken, en de afwassers hun werk niet doen, enz., kunnen de kelners hun drinkgeld op hun buik schrijven... Het is een team effort.
  • Peter Van mol

    8 maanden geleden
    Zijn ook geen voetballers, gaan nog belastingen af. M.a.w., voor dat geld komen voetballers hun bed niet uit…