Kinderdagverblijf "Charlotje" na een week opnieuw open, "Kamiel" blijft dicht

Het Hasseltse kinderdagverblijf "Charlotje" is na een week opnieuw open. Vorige week ging de opvang dicht nadat een medewerker een poortje open had laten staan. Kinderdagverblijf "Kamiel" blijft gesloten.

In Hasselt heeft kinderdagverblijf Charlotje na een week opnieuw de deuren geopend. Vorige week ging de crèche dicht nadat een medewerker een poortje open had laten staan. Door die onverwachte sluiting moesten zo'n 30 gezinnen noodgedwongen op zoek naar een andere opvang. Zaakvoerder Geert Derwael had er zelf voor gekozen om tijdelijk te sluiten, omdat hij onvoldoende gekwalificeerd personeel vindt.

Vanaf vandaag vangt het kinderdagverblijf Charlotje opnieuw kindjes op. "We hebben ervoor gekozen om tijdelijk onze openingsuren te beperken van 8 uur tot 17 uur en we beperken ons ook in het aantal kindjes dat we opvangen", vertelt zaakvoerder Geert Derwael. "Door die maatregelen kunnen we het personeel dat we kwijt zijn geraakt, beter dekken. We vangen nu nog 18 kindjes op. We zoeken ook naar gekwalificeerde medewerkers, maar die zoektocht is moeilijk."

Ondanks de moeilijke zoektocht naar nieuw personeel, is Derwael blij met de heropening. "We zijn opgelucht en we zijn ook heel blij dat we steun krijgen van de ouders. Ze gaan heel sereen met de situatie om en zijn heel meedenkend, wat voor ons heel fijn is", zegt hij.

Kinderopvang "Kamiel"

Ook kinderopvang "Kamiel" ging vorige week dicht en blijft gesloten, dat bevestigt de zaakvoerder. Vrijdag raakte bekend dat het Agentschap Opgroeien de vergunning intrekt. Ondertussen blijft Opgroeien de situatie in "Charlotje" van nabij opvolgen. 

"27 gezinnen hebben intussen bij de stad Hasselt om hulp gevraagd, omdat ze dringend op zoek zijn naar een andere kinderopvang", zegt schepen van Jeugd Habib El Ouakili (RoodGroen+). "De stad heeft de andere kinderdagverblijven en onthaalouders in Hasselt gevraagd of ze eventueel een extra plaats kunnen voorzien voor 1 of 2 kinderen op die lijst. "Voor iedereen een oplossing vinden, is niet mogelijk", vreest de schepen. "We raden de ouders daarom aan om in de omliggende gemeenten op zoek te gaan naar opvang."

Meest gelezen