Russisch passagiersvliegtuig maakt noodlanding na “technisch incident”

Een Airbus A320 van de Russische maatschappij Ural Airlines (Oeralskie avialinii) heeft dinsdag een noodlanding moeten uitvoeren in een veld in Siberië na een technisch incident. Dat zeggen de Russische autoriteiten, zonder verdere uitleg te geven over het incident.

9 reacties

  • bax peter

    8 maanden geleden
    Zegt wel iets over de kwaliteit van Airbus . Dat men dat toestel kan laten landen zomaar ergens op een akker zonder noemenswaardige schade.
  • Jo Bosman

    8 maanden geleden
    Aangezien ze onderdelen te kort hebben, kan dit wrak misschien nog enkel leveren.
  • Philippe Vanbelleghem

    8 maanden geleden
    De Europese sancties doen hun werk.
  • Hino Roes

    8 maanden geleden
    Leo, Rusland maakt al decennialang eigen passagiersvliegtuigen, maar deze worden nog amper verkocht. Het land heeft zich nu ook teruggetrokken uit een joint venture met China om een nieuw toestel te ontwerpen onder druk van China zodat China nog wel westerse technologie kan gebruiken. Rusland gaat nu kijken om zelf een 40 jaar oud ontwerp aan te passen aan de moderne tijd maar zowel Rusland als China lopen heel ver achter op Airbus en Boeing.
  • Leo Mariën

    8 maanden geleden
    Door sancties van het westen tegen hun voormalige trouwe klant wordt het voor gewone Russische reizigers onveilig om nog met Airbus te vliegen. Hoeveel mensen moeten voor deze walgelijke oorlog nog sterven? Rusland reageert hierop door zelf commerciële vliegtuigen te ontwerpen en heeft pas nog het eerste vliegtuig laten opstijgen van eigen makelij, gemaakt van Russische composietmaterialen. Nu een lachertje, straks een geduchte concurrent van Airbus & Boeing? Proficiat!