© ATV

Jumbo-Visma bevestigt geruststellende berichten over Nathan Van Hooydonck (27): “Hij is wakker en heeft geen verwondingen opgelopen”

Kalmthout -

De 27-jarige profwielrenner Nathan Van Hooydonck is opnieuw wakker en heeft geen verwondingen opgelopen. Dat bevestigt Jumbo-Visma op X. De ploegmaat van Wout van Aert was dinsdagochtend betrokken bij een zwaar verkeersongeval in het centrum van Kalmthout. Hij werd vermoedelijk onwel achter het stuur en reed vijf geparkeerde wagens aan. De renner werd na een reanimatie in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn partner, die zwanger is, bleef ongedeerd.

jtp, joro, kofr

Het ongeval gebeurde omstreeks 8.30u. “Een wagen met twee inzittenden stond te wachten aan de verkeerslichten het kruispunt van de Dorpsstraat en de Kapellensteenweg”, legt Patrick De Smedt van politiezone Grens uit.

© ATV

Nathan Van Hooydonck, die vermoedelijk onwel was geworden achter het stuur, duwde op een gegeven moment het gaspedaal in en stak het kruispunt over. Vijf wagens raakten daarbij beschadigd. “Hij werd ter plaatse gereanimeerd en in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht”, aldus De Smedt. “Zijn zwangere vrouw die naast hem zat raakte niet gewond, maar is ook overgebracht naar het ziekenhuis ter controle.”

“Geen verwondingen”

Van Hooydonck werd in een kunstmatige coma worden gehouden, uit voorzorg. Zijn ploeg, Team Jumbo-Visma, liet op X weten dat ze “geruchten dat zijn toestand kritiek zou zijn” niet kunnen bevestigen. Na afloop van de rit in de Vuelta meldden enkele ploegmaats van Van Hooydonck dat de renner opnieuw wakker was.

Dat nieuws werd later op de avond bevestigd door de ploeg zelf. En: “Hij heeft geen verwondingen opgelopen na zijn ongeval”, klinkt het. “Zijn situatie is dan ook niet kritiek. Er zullen nu verdere onderzoeken volgen om te bepalen waarom hij onwel werd in de auto.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

”Ik ben meteen naar de zwarte Range Rover toegelopen”, getuigt Vicky. “Ik zag dat er een zwangere vrouw in zat en heb meteen geprobeerd om haar gerust te stellen. Er kwamen meteen ook twee maatschappelijke werkers van de politie bij om zich over de vrouw te ontfermen. Dan ben ik terug naar de wagen gegaan om te kijken hoe het met de man was. Ik denk dat hij een epileptische aanval of dergelijke moet gekregen hebben. We zijn hem meteen beginnen reanimeren en toen de hulpdiensten aankwamen ben ik dan gaan kijken of ik niets kon doen bij andere mensen.”

Meesterknecht Van Aert

Van Hooydonck is al sinds 2017 profrenner. Bij Jumbo-Visma ontpopt hij zich al enkele jaren tot een erg gewaardeerde meesterknecht, onder meer van Wout van Aert in de Ronde van Frankrijk. In Kuurne-Brussel-Kuurne eindigde hij eerder dit jaar nog tweede na ploegmaat Tiesj Benoot. Ook in de Tour droeg hij bij aan de twee eindzeges van Jonas Vingegaard. Van Hooydonck reed tot zondag nog de Tour of Britain. Hij is de neef van tweevoudig Ronde van Vlaanderen-winnaar Edwig Van Hooydonck.

Pasgeboren zoontje verloren

Het gezin is niet gespaard gebleven van zware tegenslagen. Van Hooydonck en zijn partner Alicia Cara verloren eind 2021 hun pasgeboren zoontje Thiago. En tijdens de Tour van vorig jaar gaf hij nog voor het einde op vanwege familiale omstandigheden.

LEES OOK. Nathan Van Hooydonck en partner verliezen pasgeboren zoontje

© BFM

In de andere wagens liepen drie personen, onder wie een jong kind, lichte verwondingen op. Verschillende wagens moesten getakeld worden. Ook de dienst fotogrammetrie van de federale politie is ter plaatse gekomen om het ongeval in beeld te brengen en de vaststellingen te doen.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen