Antje De Boeck en Slongs Dievanongs samen op het podium: “Als ze toch vinden dat we op elkaar lijken”

Wie op zondag 17 september naar het literair festival Zuiderzinnen gaat, kan daar een heel bijzonder duo aan het werk zien. Actrice Antje De Boeck verzorgt een optreden met Charissa Parassiadis, alias Slongs Dievanongs. Waarom zij samen? Gewoon omdat ze op elkaar lijken.

“Slongs en ik hebben elkaar leren kennen door de weddenschappen”, vertelt Antje De Boeck in een uitgebreid interview in deze krant. “Dat zit zo: er kwamen vaak mensen naar me toe die zeiden: we hebben gewed. Hij zegt dat jij Slongs bent, zij zegt dat je Antje bent. Wie ben je? ‘Wie wil je dat wint’, zei ik dan.”

“Ik zie de gelijkenis zelf niet zo duidelijk, maar op sommige foto’s zie ik ook dat we op elkaar lijken. Dus wilde ik graag kennis maken met haar. Ze woont in mijn geliefde wijk Sint-Andries en ik vind haar werk interessant. Mensen die mij raken, wil ik graag ontmoeten. Zo’n ontmoetingen laat ik niet aan het toeval over. Die eerste keer samen was heel gezellig en we hebben toen al gezegd dat we ooit samen op een podium wilden staan. Nu is het zo ver. Wat we gaan doen, verklap ik niet. Zij heeft me muziek van haar bezorgd, ik haar wat teksten die ik geschreven heb. Daar gaan we een voorstelling van maken. Ik kijk er erg naar uit.”

LEES OOK. Jeroen Olyslaegers en Antje De Boeck over de terugkeer van Zuiderzinnen: “We moeten de mensen al die prachtige literatuur blijven aanreiken”

 (kvm)

Zuiderzinnen 2023

Zuiderzinnen is een literair evenement op verschillende locaties en podia op het Antwerpse Zuid, dat plaatsvond van 2000 tot en met 2012. Nu krijgt het onder het voorzitterschap van acteur Axel Daeseleire een nieuw leven op zondag 17 september. Er treden tientallen auteurs en schrijvers op. Het volledige programma vind je www.gva.be/zuiderzinnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER