Kapotte lift zorgt al vier dagen voor problemen bij ouderen in appartement in Hasselt: "Bang om te vallen op de trap"

Bewoners van een appartementsgebouw in de Rozenstraat in Hasselt zitten sinds vrijdag verveeld met een kapotte lift. In de flats wonen vooral oudere mensen, van wie sommigen slecht te been zijn. "Ik ben bang om te vallen", reageert bewoonster Reinhilde, "maar ik trek mijn plan wel."

Ongeveer 30 bewoners van een appartement in de Rozenstraat in Hasselt zitten met een probleem. De lift is er sinds vrijdag stuk en er is niet meteen een oplossing in zicht. Maandag kon een technieker langskomen en werd het defecte onderdeel besteld, maar wanneer dat zal aankomen is nog niet duidelijk. Ondertussen moeten de bewoners, grotendeels oudere mensen, zich behelpen. Dat is voor de ene wat makkelijker dan voor de andere.

"Het is lastig om de trappen telkens te moeten nemen. Als het één dag zou duren, zou het best meevallen. Maar het duurt al vier dagen, en dat is wel heel lang", zegt bewoonster Reinhilde. "Ik ben bang om te vallen, en ik moet me telkens goed vasthouden. Bovendien zit ik hier op de bovenste verdieping in de warmte. Dus het is niet aangenaam hier lange tijd te zitten."

Boodschappen doen

Hoe Reinhilde haar boodschappen zal doen? "Tja, ik pak meestal een trolley mee als ik naar de winkel ga. Dat zal al niet lukken. Bovendien staat onze fiets in de kelder, en we gebruiken de lift om die naar boven te halen. Ik zal dus te voet naar de winkel gaan. Gelukkig is het dichtbij. Daarna zoek ik het nog wel uit, ik trek mijn plan wel", zegt ze.

Bewoonster Jacqueline ondervindt minder problemen door de defecte lift. "Ik ben een beetje jonger dan de meeste mensen die hier wonen", zegt ze. "Er zijn er ook die slechter kunnen wandelen en dat is natuurlijk heel vervelend. Ze moeten toch veel trappen doen. Mijn fiets zit ook nog in de kelder, dus die kan ik niet naar boven halen. Ik hoop dat de lift snel gemaakt is", besluit ze.

Meest gelezen