De komende weken worden tal van hulp- en benefietacties uitgerold om met de opbrengst de slachtoffers van de aardbeving in Marokko te ondersteunen.© Chris Nelis

Limburgs platform coördineert hulpacties voor Marokko, rouwregister in stadhuis

GENK -

In voormalig jeugdhuis Pionier in Genk is maandagavond het Limburgs platform van Marokkaanse verenigingen opgericht. Dit houdt zich vooral bezig met het coördineren van hulp- en benefietacties voor de slachtoffers van de aardbeving.

“De manier waarop we financiële hulp gaan kanaliseren ligt nog niet vast”, zegt Hassan Amaghlaou, woordvoerder van het platform. “De komende dagen zal dat wel rondkomen. De hulpacties die er zijn en ook nieuwe gaan we zo goed als mogelijk coördineren. Van de stad Genk krijgen we ondersteuning.”

Rouwregister

Zo heeft het schepencollege het licht op groen gezet voor 3.000 euro aan steun. Nog ligt er in het stadhuis een rouwregister waar iedereen die dat wil zijn morele steun kan betuigen. Dezelfde scenario’s werden eerder in Genk uitgewerkt voor de aardbeving in Turkije en Syrië en de overstromingen in Italië. Op zaterdag 16 september organiseren vier Genkse verenigingen alvast een grote inzamelactie van fondsen en goederen in buurthuis De Singel in Waterschei. Op zaterdag 16 september is er tussen 9 en 13 uur ook een benefietontbijt in de Ibno Hassan Thabit moskee in Winterslag. (cn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer