Direct naar artikelinhoud
UpdateZaak-Pichal

Medeverdachte blijft in de cel, advocaten van Pichal vragen uitstel voor beslissing over verdere aanhouding

Sven Pichal.Beeld Tine Schoemaker

De 35-jarige B.D., die net als radiopresentator Sven Pichal (44) wordt verdacht van het bezit en het verspreiden van beelden van kindermisbruik, moet in de gevangenis blijven. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist. De verdediging van radiopresentator Sven Pichal (44) vroeg eerder op de dag om uitstel door ‘een onvoorziene omstandigheid’.

B.D. blijft in de cel, daarmee hervormt de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) de eerdere beslissing van de raadkamer die hem onder elektronisch toezicht wilde plaatsen, zodat hij zijn voorhechtenis thuis kon ondergaan. Dat werd vernomen bij het Antwerpse parket-generaal.

De raadkamer wilde B.D. en radiopresentator Sven Pichal twee weken geleden naar huis sturen met een enkelband, zodat ze hun voorhechtenis daar konden uitzitten in plaats van in de gevangenis. Het parket ging tegen die beslissing in beroep.

Uitstel

De KI heeft nu beslist dat B.D. toch in de cel moet blijven. De zaak van Sven Pichal werd met een week uitgesteld op vraag van zijn advocaten. “Er heeft zich een onvoorziene omstandigheid voorgedaan, die eerst moet worden uitgeklaard”, zeggen ze. Wat dat precies betekent, willen ze niet kwijt. Pichal verschijnt op 19 september opnieuw voor de KI.

Een derde verdachte, de 34-jarige R.D.B. die als eerste midden augustus werd aangehouden, verschijnt volgens het parket van Antwerpen komende donderdag opnieuw voor de raadkamer. Hij was niet in beroep gegaan tegen de bevestiging van zijn aanhouding.

Advocaat Walter Damen bij het Antwerpse hof van beroep.Beeld BELGA

Sven Pichal, R.D.B. (34) en B.D. (35) werden in augustus aangehouden voor het bezit en het verspreiden van beelden van kindermisbruik. Pichal nam daarop met onmiddellijke ingang ontslag bij de VRT, waar hij onder meer De inspecteur presenteerde op Radio 2.

Lees ook:

Sven Pichal en zijn advocaten leken op een discrete afhandeling te hopen. Tot een gedetineerde hem herkende in de gevangenis

‘Sommigen vragen zich af of ze het hadden moeten zien aankomen’: ook de naasten van Pichal gaan door een hel

Twee andere mannen die tijdens het gerechtelijk onderzoek in beeld kwamen, werden na verhoor vrijgelaten (onder voorwaarden). Zij worden enkel verdacht van het bezit van beelden van kindermisbruik. Het onderzoek was begin augustus gestart na een aangifte bij de politiezone Antwerpen.