Volledig scherm
PREMIUM

▶ Ontploffen er binnenkort Noord-Koreaanse raketten in Oekraïne? “Dit kan ernstige internationale gevolgen hebben”

HLN legt uitDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is met een gepantserde trein de grens met Rusland overgestoken. Wat het precieze doel is van het uitzonderlijke bezoek, wordt niet gecommuniceerd. Toch gaan waarnemers ervan uit dat Kim Jong-un zal praten met de Russische president Poetin over wederzijdse wapenleveringen. VTM NIEUWS-buitenlandjournalist Robin Ramaekers legt uit wat de impact en de gevaren kunnen zijn van de toenadering.

12 reacties

  • Emiel Van Roost

    6 maanden geleden
    Yolande Maris, wie wel oorlog is begonnen is Putin.
  • Yolande MARIS

    6 maanden geleden
    En wat is het verschil met de USA, die verdienen toch miljarden met wapenleveringen ? Kim Jon-un lokt tenminste geen oorlogen uit.
  • Karel Van den Bossche

    7 maanden geleden
    Oekraïne krijgt wapens om zich te verdedigen maar valt er Rusland mee aan, gevolg Rusland krijgt wapens van China, Korea en Syrië dit zal blijven doorgaan tot de wapenkelder van Europa uitgeput is en er enkel nog een fiets en een katapult overschiet en dan zou het wel eens kunnen escaleren of hoe een wereldmacht in zijn eigen voeten schiet. Hopelijk gebruikt de Navo en Europa hun verstand en beseffen zij dat deze oorlog nooit zal stoppen indien de wapenleveringen blijven doorgaan.
  • Jan De Cock

    8 maanden geleden
    Dat zal gewoon niets veranderen
  • andre Van Meirvenne

    8 maanden geleden
    Voor alle duidelijkheid, Oekraïne krijgt wapens om zich te verdedigen tegen een agresor, de Russen gebruiken ze om een vrij onafhangkelijk land aan te vallen en te bombarderen. Toch wel een verschil