Julie De Donder, dochter van, heeft eerste single en videoclip uit: “Die jongen weet dat het lied over hem gaat”

Julie, de 20-jarige dochter van Walter De Donder, maakt haar debuut als zangeres. Haar eerste single ‘Voltooid Verleden Tijd’ kwam dinsdag uit, met bijhorende videoclip. Julie schreef het lied helemaal zelf, na een stukgelopen relatie. “‘Damn, jij was echt kwaad op mij!’, reageerde de jongen over wie het lied gaat.”

edb

In het begin van het jaar sprak Julie De Donder haar ambities over een tv-carrière uit, maar eerst probeert ze het te maken in de muziek. Ze noemt het uitbrengen van haar eerste single “een droom”. “Voltooid Verleden Tijd gaat over loslaten en klaar zijn voor een nieuwe start”, schrijft ze op Instagram.

De zangeres schreef het autobiografisch nummer vorig jaar in de zomervakantie, na een pijnlijke breuk. Ze stopte al haar frustratie en kwaadheid in de muziek, vertelt ze in Dag Allemaal. “Die jongen beloofde mij de hemel, maar ’t waren loze woorden. Hij deed gewoon zijn goesting, hij was duidelijk nog niet klaar voor een relatie.” Julie maakte het uit, maar de twee bleven vrienden. “Hij weet dat dit lied over hem gaat. ‘Damn, jij was echt kwaad op mij!’, reageerde hij, waarna een sorry volgde”, zegt Julie.

LEES OOK. Dochter van Walter De Donder rekent af met anorexia in video en krijgt enorm veel bijval: “Het toont hoe schrijnend de situatie is”

Julie kruipt naar eigen zeggen uit haar schulp met dit nummer. Doordat ze worstelde met de eetstoornis anorexia, was ze lange tijd onzeker. Vandaag voelt ze zich goed in haar vel, en dat is te zien in de videoclip. Twee jaar geleden had ze dit niet gedurfd, zegt Julie nog in Dag Allemaal, “omdat ik bang was voor de reacties”. Vandaag heeft ze alle bevestiging die ze nodig heeft: die van haar vader. Hij vond de demo van het nummer meteen goed toen ze ‘t liet horen. “En dat was voor mij voldoende, want mijn vader zou nooit zoiets zeggen als hij het niet meende.” De Affligemse burgemeester liet Julie’s muziek horen aan mensen uit de muziekwereld en zo ging de bal aan het rollen.

Julie en Walter De Donder.© Catherine Misselyn/ dpg media

Presenteren met papa

Naast haar ambities in de muziek, heeft Julie nog altijd goede hoop dat haar tv-programma over mentaal welzijn er komt. Eerder dit jaar ging het even mis. De persoon met wie ze zou presenteren haakte na een jaar plots af. “Dat had ik niet zien aankomen. Ik wist wel dat het er niet altijd even proper aan toegaat in dit wereldje.” Het idee is nu dat Julie met haar vader zal presenteren. Het programma veranderde ook van zender, maar Julie gelooft dat ze nu goed zitten. “Ik schat de kans dat die zender het programma zal realiseren hoog in.” 

LEES OOK. Julie De Donder wil programma maken over mentaal welzijn, na gevecht tegen anorexia: “Een zender toonde al interesse”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER