Enes Verrelst (19, links op de foto) komt samen met haar zus een kijkje nemen in Kot Kringwinkel
Radio 2

Kot Kringwinkel geopend in Antwerpse studentenbuurt: "Heel tof, zeker als je maar het budget van een student hebt"

In de Antwerpse studentenbuurt is de "Kot Kringwinkel" geopend. Dat is een pop-up tweedehandswinkel van studentenplatform STAN en Kringwinkel Antwerpen. Studenten kunnen er terecht om onder andere budgetvriendelijke spullen voor hun kot te kopen. 

Studentenplatform STAN en Kringwinkel Antwerpen hebben de handen in elkaar geslagen voor de "Kot Kringwinkel" die sinds vandaag geopend is. De pop-up tweedehandswinkel ligt vlakbij de Paardenmarkt en is vooral gericht op studenten."We vinden het belangrijk dat studenten toegang hebben tot mooie tweedehandsspullen voor hun budget en voor de duurzaamheid", vertelt Sanne van Delft van Kringwinkel Antwerpen.

De Kot Kringwinkel wil vooral een tweede leven geven aan spullen die anders tijdens de jaarlijkse kotwissel op straat zouden belanden. Daarom werd er vorige week een inzameldag georganiseerd waar studenten herbruikbare spullen konden binnenbrengen. "Ze kunnen het hier weggeven en ondertussen eventueel andere interessante dingen kopen", zegt van Delft. 

Sanne van Delft van Kot Kringwinkel in het midden
Radio 2

Populair bij studenten

Enkele shoppende studenten vinden het een leuk initiatief. "Je merkt dat het niet zoals andere kringwinkels is en dat er specialere stuks zijn voor kotstudenten", vertelt Nele Pauels (19). "Ik ben zelf nog op zoek naar een nachtkastje en leuke dingen voor op mijn vensterbank. Zeker als je maar het budget van een student hebt, is een tweedehandswinkel heel praktisch".

Ook Enes Verrelst (19) is enthousiast over de pop-up. "Ik ga dit jaar voor het eerst op kot en ik heb nog niets, dus ik kom eens piepen of er iets leuks ligt", vertelt ze. "Ik ben wel fan van het idee dat je hier zowel kotspullen als kleding als boeken kan vinden. Alleen een bed zal ik ergens anders moeten vinden, maar dat komt wel in orde".

Studenten kunnen nog tot 12 oktober gaan neuzen tussen de interieurspullen, de kledij en accessoires in de Kot Kringwinkel in Kleine Kauwenberg 15 in Antwerpen. 

Nele Pauels (links)
Radio 2

Meest gelezen