De twee daders kregen van de Tongerse rechter een celstraf van 25 maanden.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Mannen uit Bilzen vallen woning binnen van dealer en geven ook moeder rake klappen

Bilzen -

Twee mannen (29 en 30) uit Bilzen krijgen 25 maanden cel omdat ze binnenvielen in een woning om hun drugsdealer (18) een lesje te leren. Ook de moeder van de tiener kreeg klappen.

Shauni Deferm

Op 27 maart van dit jaar, rond 22.30 uur, vielen de twee mannen samen met een derde – ondertussen overleden – verdachte de woning van een 18-jarige man en zijn moeder uit Bilzen binnen langs de achterdeur. Waarom de mannen hun strafexpeditie planden, is niet volledig duidelijk want de verklaringen liepen uiteen, al zou het zich in het drugsmilieu situeren. Zo zou een van de daders bij de 18-jarige man wiet aankopen en was hij nog geld verschuldigd aan de tiener.  

Omdat de man nog niet betaald had, zou het slachtoffer hem een weekje eerder bedreigd hebben. “Ze wilden verhaal halen over de bedreigingen, dan weer verklaarden ze dat ze een ID-kaart wilden terughalen, nog een andere keer vertelden ze dat ze cannabis wilden rippen. In alle gevallen wisten zij op voorhand dat er geweld ging gebruikt worden”, oordeelde de rechter in het vonnis. Dat het geen vredig bezoekje was, bleek ook uit de verwondingen van de jongeman en zijn moeder. Zij kregen slagen en stampen, werden bij de keel genomen en kregen een kopstoot.

De twee daders kregen van de Tongerse rechter een celstraf van 25 maanden en een geldboetes van 1.600 euro opgelegd. Zij moeten aan de jongeman een schadevergoeding van 1.500 euro betalen. Zijn moeder krijgt 500 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer