Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wereldrecord: elektrische auto versnelt in minder dan een seconde van 0 tot 100 km/u

Studenten van twee Zwitserse universiteiten zijn er als eersten in geslaagd een elektrische auto te laten versnellen van 0 naar 100 kilometer per uur in minder dan een seconde. Het wereldrecord is officieel erkend door Guinness World Records.

jvh
Bron: BELGA

De studenten van universiteiten in Zürich en Luzern slaagden erin hun zelfgebouwde voertuig met de naam ‘mythen’ vanuit stilstand 100 kilometer per uur te laten bereiken in 0,965 seconde, of over een afstand van 12,3 meter. De recordpoging vond plaats op een militair vliegveld in Dübendorf, nabij Zürich. Met die prestatie werd het vorige record verpulverd: een team van de universiteit van Stuttgart (Duitsland) had in 2022 de acceleratie geklaard in 1,461 seconde.

“Alle onderdelen van ‘mythen’, van de printplaten tot het chassis en de batterij, werden door de studenten zelf ontwikkeld en geoptimaliseerd voor hun functie”, aldus de ETH-universiteit in Zürich. De eenspersoonsbolide woog 140 kilo en had een vermogen van 326 paardenkracht. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer