De aankoop van olieproducten en brandstoffen uit India is geëvolueerd van “slechts 37 miljoen euro in de eerste zeven maanden van 2022 tot 451 miljoen euro in de periode januari-juli van dit jaar.
Volledig scherm
De aankoop van olieproducten en brandstoffen uit India is geëvolueerd van “slechts 37 miljoen euro in de eerste zeven maanden van 2022 tot 451 miljoen euro in de periode januari-juli van dit jaar. © REUTERS

Duitsland importeert steeds meer olie uit India ... dat Russische olie raffineert

De import van Indiase olieproducten in Duitsland is in de eerste zeven maanden van dit jaar vertwaalfvoudigd, zo heeft het Duitse statistiekbureau dinsdag becijferd. Destatis voegt eraan toe dat sinds de Russische invasie in Oekraïne, India grote hoeveelheden ruwe olie uit Rusland invoert.

26 reacties

  • Christine Laevers

    7 maanden geleden
    Het is een soort witwasserij maar voornamelijk India wordt er beter van. Niets is perfect. De sancties werken grosso modo wel. Ik heb onlangs ontdekt dat mijn anti-virus systeem Kaspersky Russisch is. Dat is heel ambetant. 26 euro per jaar en ze hebben een goede score. Tja. Ik zal wat geld storten op United24, voor de Oekraiense maritieme drones. Niets is perfect. Niets is perfect.
  • oswald billiet

    7 maanden geleden
    Die hele blokkering van Russisch gas en olie is een grote hypocriete boel en bewuste misleiding. Rusland tapt rustig verder . Duitsland is niet de enige die zich achter de schermen bevoorraadt. Wij doen het ook...met Russisch gas, van waar het ook komt.
  • peeters jos

    7 maanden geleden
    Nog meer redenen om versneld olieproducten af te bouwen waar mogelijk en te vervangen door kernenergie en andere propere energiebronnen.
  • Danny De Graeve

    7 maanden geleden
    Eu met groot Duitsland voorop de grootste bedelaars maar ook nog met de grootste mond. Ge moet maat durven als je niks hebt
  • Fernand Beaumonde

    7 maanden geleden
    De grootste handelspartner van India is de VS, dus begrijp niet dat die geen actie ondernemen