Eerder deze zomer zocht de Franse politie al met man en macht naar de vermiste Emile

Betonplaat onderzocht, maar nieuwe zoekactie naar vermiste Emile in Frankrijk "levert niets op"

In het onderzoek naar de vermiste Emile heeft de Franse politie opnieuw een zoekactie gehouden in de onmiddellijke omgeving waar de 2,5-jarige peuter in juli verdween. Er werd met zwaar materiaal gezocht bij een betonplaat, maar de zoekactie zou volgens het parket niets hebben opgeleverd, zo meldt de Franse nieuwszender BFMTV.

In het plaatsje Haut-Vernet, in het zuidoosten van Frankrijk, is de Franse politie vanmiddag weer actief beginnen speuren in het onderzoek naar de vermiste Emile. Vlak bij het grootouderlijke huis, waar het jongetje op 8 juli verdween, zijn verschillende anonieme politiewagens opgemerkt. 

Volgens de nieuwszender BFMTV werd bij de nieuwe zoekactie een drilboor gebruikt. Ook werd er een vrachtwagen met steenpuin gespot. De speurders zouden namelijk een betonnen plaat aan het onderzoeken zijn, die half augustus al deels onderzocht werd.

Twijfels wegnemen

Enkele dagen na de verdwijning van Emile werd er met een sonar al een afwijking vastgesteld in een recent geplaatst stuk beton. Toen werd meteen een stuk van het beton verwijderd, maar nu zetten de speurders dus hun werkzaamheden verder.

Volgens de Franse televisie zou de nieuwe zoekactie echter niet het gevolg zijn van nieuwe informatie. Ze zouden hebben gezocht om alle twijfels weg te nemen. 

De kleine Emile verdween twee maanden geleden in Haut-Vernet toen hij er op vakantie was met zijn grootouders. Sindsdien is hij spoorloos. De vakantiewoning waar nu wordt gezocht, ligt op een aantal honderden meters van de woning van zijn grootouders.

Meest gelezen