VIDEO. Amper één dag nadat hij z’n afscheid aankondigde, gaat Luis Leon Sanchez hard onderuit in de Vuelta

Luis Leon Sanchez (Astana) zet binnenkort op 39-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière, zo maakte hij maandag tijdens de rustdag in de Vuelta bekend met een bericht op sociale media. Dinsdag werd de Spanjaard daarvoor beloond met… een valpartij.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Leon Sanchez is enkele weken geleden aan de veertiende Vuelta in zijn carrière begonnen. Daarnaast startte hij ook twaalf keer in de Tour en vijf keer in de Giro. In de Tour won hij vier ritten, in de Ronde van Spanje kroonde hij zich in 2014 tot bergkoning. De Clasica San Sebastian (2010 en 2012) staat twee keer op zijn erelijst. Daarnaast won hij onder meer ook nog Parijs-Nice (2009) en de Tour Down Under (2005).

“Het is een moeilijke aankondiging, maar dit is mijn laatste jaar als wielrenner”, klonk het op Instagram. “Op vijfjarige leeftijd ben ik beginnen te koersen en wie had kunnen denken dat alle dromen van dat kind in vervulling zouden gaan? Wielrennen heeft me alles gegeven, zelfs meer dan ik me had kunnen voorstellen. Maar nu is de tijd aangebroken om er een punt achter te zetten.”

Dinsdag maakte de Spanjaard er een rustige rit van. Althans, dat dacht hij toch. In de korte etappe naar Bejes ging de renner van Astana in de finale onderuit op de natte Spaanse wegen. Even werd er gevreesd voor een zware blessure, maar Leon Sanchez kroop uiteindelijk zijn fiets weer op. Hij kwam als allerlaatste binnen op ruim 19 minuten van ritwinnaar Jonas Vingegaard.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer