© Instagram

James Cooke heeft kinderwens definitief opgeborgen: “Het is een afgesloten hoofdstuk”

James Cooke en zijn man Dorian hebben besloten om dan toch niet voor een kindje te gaan. Dat vertelt de presentator in Story. “Soms moet je knopen doorhakken, hé”, klinkt het. Cooke vertelde in Over de Oceaan nog dat hij heel graag papa wilde worden, maar hij vreest dat een kindje niet in hun leven past.

edb

James Cooke praatte de voorbije jaren in interviews vaak over zijn kinderwens. Steeds was zijn antwoord doorspekt met twijfel. Jaren terug wou Cooke heel graag een kindje, maar toen was dat voor Dorian nog niet aan de orde. “Ik zat nog half op school, en een kind krijgen als homokoppel? Dat is een proces van jaren. Ik kon op dat moment nog niet beslissen om er al voor te gaan”, vertelde Dorian vorig jaar aan Het Laatste Nieuws. Een kindje adopteren als homokoppel kan inderdaad vele jaren duren. Dorian is ook negen jaar jongen dan zijn echtgenoot.

Zo’n vijf jaar geleden begon het plots heel erg te kriebelen bij Dorian, maar toen ging de carrière van James keihard. Hij ging op de rem staan. “Ik ben bang dat ik nu niet de perfecte vader zal kunnen zijn die ik wil zijn”, zei James Cooke toen.

Sindsdien was het een moeilijke kwestie in hun relatie. Tijdens de zeiltocht voor Over de Oceaan twijfelde James weer sterk. “Dorian en ik willen het allebei zo graag”, zei hij toen. “Ik denk soms: stop nu met bang te zijn en neem die stap. Je gaat het goed doen. Maar ik mis nog een beetje zelfverzekerdheid.”

In Story zegt James nu dat hij een serieus gesprek had met zijn man na de zeiltocht. “We hebben definitief onze kinderwens opgeborgen”, legt hij uit. “Het is een afgesloten hoofdstuk. Soms moet je knopen doorhakken, hé.” Het koppel praatte er lang over, maar ze neigden allebei naar ‘nee’. Ze zouden niet genoeg tijd en aandacht kunnen geven aan een kind. “We zouden ons enorm schuldig voelen, dus doen we het beter niet.”

LEES OOK. James Cooke kan tranen niet bedwingen in eerste aflevering ‘Extreme Makeover’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER