Drinkwater in Vlaanderen bijna 12 procent duurder dan een jaar geleden

We betalen in Vlaanderen voor het water uit de kraan net geen 12 procent meer dan een jaar geleden, leert een onderzoek van de vergelijkingssite CallMePower. In de ene gemeente moeten de inwoners meer betalen voor hun drinkwater dan in de andere.

Waarom is dit belangrijk?

Het voorbije jaar was er heel wat te doen rond de gas-en elektriciteitsprijzen. Die waren door de oorlog in Oekraïne fors de hoogte ingeschoten. Intussen is ook de prijs van water gestegen. Dat is onder meer het gevolg van de watermaatschappijen die de tarieven hebben geïndexeerd.

In het nieuws: Drinkwater in Vlaanderen is gemiddeld 11,9 procent duurder dan een jaar geleden. De waterprijs bestaat uit verschillende elementen, zijnde de prijs van het leidingwater, de levering, afvoer
van afvalwater en de zuivering.

  • Een voorbeeld: Een gemiddeld huishouden bestaande uit vier personen met een jaarlijks waterverbruik van 120 m3 betaalt 649,16 euro voor leidingwater, terwijl dat in 2022 nog 582,91 euro was. In dit geval gaat het om een toename met 11,37 procent.
  • Call
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer