Politicoloog Fouad Gandoul.
Volledig scherm
PREMIUM
Politicoloog Fouad Gandoul. © ID/ Mine Dalemans

Politicoloog met Marokkaanse roots over trage hulpverlening: “In bergdorpen zijn inwoners zelf massagraven aan het graven”

De kritiek op de aanpak van de natuurramp in Marokko zwelt aan. Het koninkrijk laat buitenlandse hulpverlening mondjesmaat toe, terwijl tientallen bergdorpen nog steeds van hulp verstoken blijven. Het leidt tot mensonterende situaties, zo ziet ook politicoloog Fouad Gandoul - Limburger met Marokkaanse roots. “Ze lopen achter de feiten aan in Marokko en die trage aanpak kost nog extra mensenlevens.”

6 reacties

  • Jean West

    8 maanden geleden
    Veel van die dorpen zijn zelfs moeilijk te bereiken als alles normaal is nu met decaardbeving zeker.
  • francois de smedt

    8 maanden geleden
    Het zal de koning daar zijn worst wezen, maar gêne ene Marokkaan durft dat het zeggen maar in alle stilte beseffen ze dit wel
  • Nancy Van Hombergen

    8 maanden geleden
    Is het niet aan de koning om zijn volk te helpen ipv wij en de rest van de wereld?
  • marcel lion

    8 maanden geleden
    Waarom laat een koning zijn volk in de steek voor verder weelderig te leven. Waarom aanvaarden de Marokkanen dit? Waarom komen ze niet in opstand tegen dit soort gedrag?
  • Nick Peeters

    8 maanden geleden
    commentaar geven is makkelijk , probeer maar eens iets te doen als een regio zo groot als vlaanderen getroffen is en zo ook elke leidinggevende en hulpverlener , alle communicatie en zeer veel wegen en ook alle infrastructuur