Hakan Bicici en de gestolen auto.© zb/rr

Unieke BMW gestolen in Beringen: “Van ene dag op de andere zijn we 45.000 euro kwijt”

Beringen -

Dinsdagochtend is op oprit van een huis op de Olmsesteenweg in Beringen een dure BMW gestolen. De eigenaars blijven aangeslagen achter met een financiële kater. “Want we hadden nog geen diefstalverzekering afgesloten”, klinkt het.

Zahra Boufker

Toen Sedef dinsdagmorgen ontdekte dat hun zwarte BMW 640d uit 2019 niet meer op de oprit stond, belde ze meteen haar man Hakan om te vragen of hij de auto misschien had verplaatst. “Maar hij wist ook van niets”, zegt Sedef Tuna. “Ik ben maandagavond omstreeks 11.30 uur thuisgekomen en rond middernacht gaan slapen. De diefstal moet gebeurd zijn tussen middernacht en 5 uur ’s ochtends”, zegt haar man Hakan Bicici. “We slapen aan de straatkant, boven de oprit maar we hebben helaas niets gehoord. Ook onze buren hebben niets gehoord.”

De auto die werd gestolen, is volgens Hakan Bicici uniek. “Het was mijn droomauto. Daar hebben we heel lang voor gespaard. Maar ook lang naar gezocht omdat dit model niet meer wordt gemaakt.”© RR

De auto die werd gestolen, is volgens Hakan uniek. “Het was mijn droomauto. Daar hebben we heel lang voor gespaard. Maar ook lang naar gezocht omdat dit model niet meer wordt gemaakt. De auto had alle mogelijke opties, van een 360°-camera en een panoramisch dak tot een digitale cockpit en cognackleurige lederen zetels met zetelverwarming”, zegt een aangeslagen Hakan.

“Zo van de ene dag op de andere zijn we 45.000 euro kwijt. Het is maar materiële schade, ja, maar toch doet dat pijn,“ zegt Hakan.

Kater

Het gezin blijft achter met een financiële kater. “We hebben geen verzekering tegen diefstal, die wilden we deze week in orde brengen. We hebben de wagen nog maar sinds eind juni en zijn net terug van een week vakantie. Zo van de ene dag op de andere zijn we 45.000 euro kwijt. Het is maar materiële schade, ja, maar toch doet dat pijn”, zegt Hakan.

Het gezin heeft meteen de politie verwittigd. “Ze zijn ter plaatse gekomen en hebben een proces-verbaal opgesteld. Volgens de politie zou de wagen drie keer gespot zijn op camera’s. Meer weten we niet,” zegt Hakan.

© zb

Het gezin heeft zelf ook een camerasysteem. “Die kregen we dinsdagmorgen niet meer aan de praat. Waarschijnlijk hebben de dieven de camera’s uitgeschakeld. Maar hoe weten we niet, ook niet hoe de wagen werd gestolen zonder autosleutels”, voegt hij toe.

Handtas

“In de wagen lagen ook nog een handtas van mijn vrouw met geld en haar portemonnee. We hopen dat iemand de wagen ergens ziet of iets gezien heeft tijdens die nacht”, zegt Hakan. “Toen ik vanmorgen ging werken rond 8 uur en nog mijn zoontje aan school wilde afzetten, zag ik dat de wagen er niet stond. Eerst dacht ik nog dat mijn man die had verplaatst. Ik kan het echt niet geloven,” besluit Sedef.

Het gezin Bicici roept eventuele getuigen op zich te melden. Als u informatie heeft, kunt u contact opnemen met de politie. De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo heeft een onderzoek opgestart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer