© Junior Verbeeke

Dan toch geen drijvend terras voor La Réserve van Marc Coucke: “Provincie vernietigde vergunning”

Het luxueuze hotel La Réserve van ondernemer Marc Coucke en Oostends projectontwikkelaar Bart Versluys krijgt dan toch geen drijvend terras op het Zegemeer. De provincie vernietigde de vergunning voor een ponton van 172 vierkante meter. Zo halen een aantal buurtbewoners hun slag thuis. 

Toen La Réserve, het luxueuze hotel van ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys, voor de zomer een vergunning kreeg voor een drijvend terras op het Zegemeer, stootte dat eind mei op protest van een aantal buurtbewoners.

“Het Zegemeer is een plaats van absolute rust. Dat de gemeente nu toestemming geeft om daar een drijvend terras te plaatsen, kan écht niet”, klonk het toen. De deputatie van de provincie West-Vlaanderen geeft hen nu gelijk: de vergunning werd vernietigd.

Het nieuws werd bekendgemaakt door gemeenteraadslid Cathy Coudyser van oppositiepartij N-VA. “Dit is een volgend voorbeeld van onzorgvuldig bestuur”, zegt Coudyser. “Ze zijn stilaan niet meer op één hand te tellen.” Volgens Coudyser meende het gemeentebestuur dat het drijvend ponton van 172 meter een verbindingsas zou worden tussen cultuurcentrum Scharpoord en La Réserve. “Wat nu vergund werd, is niet publiek toegankelijk maar puur privé voor de hotelgasten”, zegt Coudyser.

Zo halen de buurtbewoners van het Zegemeer uiteindelijk hun slag thuis. Zij namen een advocaat onder de arm en organiseerden ook een flyeractie in de omgeving van La Réserve. Burgemeester Piet De Groote (Gemeentebelangen) was niet bereikbaar voor commentaar.

Meest gelezen