Weerbericht: Eerst nog regen, later zon

© Etienne Moens

Woensdag is er eerst veel bewolking met lichte regen of enkele buien die richting Ardennen trekken. In het noordwesten wordt het reeds deze voormiddag droog met opklaringen. In de namiddag worden de opklaringen breder en spreiden ze zich geleidelijk uit naar het centrum het land.

Bron: BELGA

De maxima liggen tussen 16 graden in de Oostkantons en 22 graden in Belgisch Lotharingen.

Woensdagavond en -nacht wordt het droog en licht bewolkt tot helder. De minima liggen tussen 8 en 14 graden. Tegen de ochtend kan zich hier en daar wat mist of laaghangende bewolking vormen, vooral dan in de Ardennen.

Donderdag wordt het, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, zonnig met in de loop van de dag ontwikkeling van stapelwolken. Het blijft droog. De maxima liggen rond 20 graden in de Hoge Ardennen en tussen 21 en 23 graden elders.

Vrijdag wordt het, na het verdwijnen van het lokale ochtendgrijs, zonnig met in de loop van de dag enkele onschuldige stapelwolken. De maxima liggen tussen 21 en 24 graden. 

Zaterdag blijft het droog en zonnig met maxima tussen 23 en 27 graden. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten tot oosten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen