© VRT

Vierde sluiting op één maand tijd: Antwerpen verzegelt alweer appartement met sekswerkers 

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft een appartement aan de Frankrijklei tijdelijk gesloten wegens overlast van sekswerkers. De sekswerkers zouden er via een onderverhuring verblijven. Het is al de vierde sluiting van een appartement met sekswerkers op een maand tijd.

"Enkele maanden geleden ontving de politie op meerdere momenten meldingen van overlast, veroorzaakt door het verlenen van seksuele diensten in een van de appartementen in een pand gelegen aan de Frankrijklei", klinkt het bij woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA), Johan Vermant. "Tijdens daaropvolgende controles troffen de ordediensten een sekswerker afkomstig uit Zuid-Amerika aan, en een klant."

"Meerdere bewoners verklaarden dat ze overlast ondervonden van de activiteiten in de betreffende woonst. Zo betreden en verlaten de klanten het pand dag en nacht. Ze blijven vervolgens rondhangen in de gemeenschappelijke hal en duwen op deurbellen, ook 's nachts. Bovendien werden er beschadigingen aangebracht aan het gebouw. Verder vertellen de bewoners dat de samenstelling van de groep huurders snel wisselt."

"Overlast en onveiligheidsgevoel"

"De eigenaar en huurder konden de vaststellingen van de politie niet ten gronde weerleggen. Bovendien kon door de huurder niet duidelijk worden aangetoond dat de onderverhuring is afgelopen. Het risico op voortzetting van deze activiteiten of herhaling is reëel."

Over een maand komt er een nieuwe controle in het appartement. "Als die opnieuw wijst op een terbeschikkingstelling aan sekswerkers wordt de sluiting verlengd, tot het ogenblik dat de controle wordt afgesloten met een gunstig resultaat." Het is al de vierde keer op één maand tijd dat de stad een appartement sluit waar sekswerkers verblijven.

Meest gelezen