Rik Torfs
Volledig scherm
Rik Torfs © Joe

Rik Torfs reageert bij Joe op VRT-reeks ‘Godvergeten’: “Kardinaal Danneels heeft zware fouten gemaakt”

De VRT Canvas-reeks ‘Godvergeten’ over kindermisbruik in de kerk maakt veel emoties los. In de ochtendshow met Sven & Anke bij radiozender Joe is kerkjurist Rik Torfs (KU Leuven) daar dieper op ingegaan. “Kardinaal Danneels heeft zware fouten gemaakt”, conludeert hij.

28 reacties

  • Elke Celis

    7 maanden geleden
    Nog erger wordt dit hele radiogesprek als een luisteraar vertelt over het feit dat ze graag kerken bezoekt. Torfs gooit in de groep dat God overal is, wanneer er geopperd wordt dat die stilte van in een kerk ook in de natuur bestaat... Anke stelt praktisch meteen een bedevaart voor... Komaan seg, het gebouw heeft weinig te maken met het misbruik (het Colosseum was ook de achtergrond van duizenden doden!) en het stoort me dat dit gewoon wordt rechtgepraat onder het mom van "geloof"!
  • Christiaan Cleys

    8 maanden geleden
    De kerk, zeg maar onze geestelijke vaders, zijn vanaf mijn prille jeugd dominant geweest, samen met de ´´dorpsnotabelen´´ en hadden de macht . En hun doen en laten was HEILIG . Terwijl het ´gepeupel ´ met moeite een brood kon kopen stonden de flessen CHATEAU PETRUS er rijkelijk op tafel . En wat dacht je dat mr pastoor geen goed blaadje luste, niets is minder waar . Misdienaars waren het eerste doel. Ik heb het zelf ondervonden . WAĹGELIJK en als je dat vertelde was je een KETTER klaar vor de H
  • Patrick Mincke

    8 maanden geleden
    Ik heb alvast in mijn digitale agenda de uitzending van de VRT ingeschreven die in 2028 augustus/september zal uitgezonden worden over kinderen-, jongeren-, en vrouwenmisbruik in de media, in de wereld van cultuur, aan de universiteiten en de sportwereld. Dit om ons terug in herinnering te brengen wat in deze werelden toen is gebeurd.
  • Monique Tousseyn

    8 maanden geleden
    Blijkbaar is er geen enkel schuld- of normbesef bij de kerkelijke daders van deze monsterachtige daden. Ze achten zich boven alles en iedereen verheven en … God zal hen toch alles vergeven. Zijn er binnen de Kerk dan geen grenzen aan en geen enkele schaamte voor dergelijke hypocrisie?
  • Chantal Geerts

    8 maanden geleden
    Er is niks hypocryter dan de katholieke kerk