© Shutterstock

Hasselaar vlucht uit instelling en slaat politieagenten: “Ik wil geen internering, ik heb spijt van mijn daden”

Hasselt -

Een 23-jarige Hasselaar hangt de internering boven het hoofd nadat hij op korte tijd drie keer door het lint ging. Tweemaal deelde een agent in de klappen en zijn broer trakteerde hij op een messteek in het been.

Geert Houben

De jongeman heeft al een voorgeschiedenis. Op 18 augustus vorig jaar kwam de twintiger weer in aanraking met de politie. Toen een agent hem naar het cellencomplex wou leiden, deelde de verdachte enkele klappen uit. Op 20 december vorig jaar plantte hij een mesje in het been van zijn broer tijdens een uit de hand gelopen discussie.

Een maand later was het opnieuw prijs. De betichte gedroeg zich weerspannig tegenover de politie nadat hij de vlucht nam uit de psychiatrische instelling Asster in Sint-Truiden. “Het gevaar bestaat dat het opnieuw tot dergelijke feiten komt. De verdachte had een geestesstoornis zowel op het moment van de feiten als tijdens het onderzoek. Ik vorder de internering zodat de betichte de juiste begeleiding kan krijgen”, aldus de procureur.

De bewindvoerder van de Hasselaar stemde daarmee in. “De jongen moet rust krijgen in zijn hoofd en geholpen worden.” De jongeman zelf ziet dat dan weer niet zitten. “Ik heb veel spijt van wat ik gedaan heb. Nu heb ik me leren beheersen en ben ik niet meer agressief geweest. Ik wil geen internering.”

Op vraag van haar cliënt vroeg zijn advocate Eline Verhelst de vrijspraak door te stellen dat de man enkel met een stoornis sukkelde op het moment van de feiten en nu niet meer. Vonnis op 11 oktober. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer