Tot 27 graden dit weekend, weerman Bram Verbruggen: "Een lange periode met aangename maxima"

Na een kletsnatte nacht en ochtend ogen de weerkaarten de rest van de week droog en zonnig, met in het weekend maxima tot 27 graden. "We zijn vertrokken voor een lange droge periode met aangename temperaturen", zegt weerman Bram Verbruggen.

Na de hittegolf zakten de temperaturen en kregen we te maken met regen. Gisterenavond werden Lanaken en Riemst zelfs getroffen door een wolkbreuk waarbij er in één uur tijd 43 liter water per vierkante meter viel. 

Na de felle plensbuien klaarde het deze voormiddag geleidelijk aan op. Vandaag wordt het opnieuw zonnig en droog met maxima tussen 18 en 22 graden. Vrijdag herhaalt zich hetzelfde weer, maar met iets hogere temperaturen. Volgens het KMI kan het kwik klimmen tot 24 graden.

En de trend zet zich door. "Zaterdag krijgen we zomerse temperaturen van 25 graden en meer", voorspelt Verbruggen. Zondag - autoloze zondag, onder meer in Brussel - blijft het nog droog tot 's avonds bij 26 graden. Nadien wordt het wisselvallig met buien, onweer en vrij veel wind. 

Meest gelezen