Professor dierenvoeding Myriam Hesta van de faculteit Dierengeneeskunde van de UGent
Volledig scherm
PREMIUM
Professor dierenvoeding Myriam Hesta van de faculteit Dierengeneeskunde van de UGent © Getty Images / Jan De Meuleneir / Photo News

Ook Blackie en Minoes aan de superfoods: heeft je hond of kat dat lijnzaad of die zalmolie écht nodig?

Lijnzaad, zalmolie, spirulina... Superfoods zijn de jongste jaren aan een enorme opmars bezig. En die trend om steeds gezonder te eten, trekken baasjes graag door naar hun huisdier. Maar zijn dergelijke voedingssupplementen ook écht de gezondheidsbooster, zoals aanbieders van superfoods beweren? Is het raadzaam om je hond of kat lijnzaad of visolie te geven? Professor dierenvoeding Myriam Hesta van de faculteit Dierengeneeskunde van de UGent legt uit.

3 reacties

  • Mich Vanderhoydonck

    8 maanden geleden
    Dieren voeding is big business . Veeartsen zondigen door het te verkopen . Een geneesheer verkoopt toch ook geen voeding .
  • Michel Jacobs

    8 maanden geleden
    Al zeker geen zalmolie van die genetisch gemanipuleerde en vol antibiotica gestoken piscicultuurzalm. Dat is om te beginnen al geen eten maar gevaarlijk biologisch afval. Yecchh! Honden en vissen mishandeling gewoon.Wat is er toch mis met de mensheid tegenwoordig?.
  • Nicole Dufait

    8 maanden geleden
    Dierenvoeding zit dikwijls vol met brol, de duurste merken die zogezegd aangeraden worden door dierenartsen hebben als ingrediënten ‘pluimen, mais, aardappelen, as…’, terwijl honden en katten toch eigenlijk eerder carnivoren dan omnivoren zijn, vroeger bestonden er geen droogvoer en blikvoer en extravagante hondenrassen met speciale behoeften, een huisdier leefde heel goed met vers gekookt voedsel