Foodblogger Karolien Olaerts geeft tips om peren beter tot hun recht te laten komen in de keuken.
Volledig scherm
PREMIUM
Foodblogger Karolien Olaerts geeft tips om peren beter tot hun recht te laten komen in de keuken. © Shutterstock / Gita Kulinitch Studio / Stephanie Bex

“Appels nog tot minstens eind 2023 duurder”: grootste perenoogst ooit, maar minder appels, wat is er aan de hand op de fruitmarkt?

De productie van peren in België steeg dit jaar met 19 procent. Met een oogst van 412.000 ton zijn we plots de belangrijkste perenproducent van de EU, terwijl in heel Europa de appeloogst verkleint. Nochtans zijn appels véél populairder dan peren. Hoe zullen het aanbod en de prijs evolueren? En kan je peren op dezelfde manier als appels gebruiken? Ine Tassignon van Delhaize en foodblogger Karolien Olaerts leggen uit. “Ook de klassieke appelmoes heeft perenalternatief.”