Aan het station van Diepenbeek werd een fietser aangereden.
Volledig scherm
Aan het station van Diepenbeek werd een fietser aangereden. © NHT

Fietser (76) steekt sporen over en wordt gegrepen door trein in Diepenbeek: “Dit gaat nog vaker gebeuren”

UpdateIn Diepenbeek is een fietser van 76 gegrepen door een goederentrein. Dat bevestigt Thomas Baeken, de woordvoerder van Infrabel. Een wielertoerist uit Kortessem ging de sporen op om over te steken, met zijn fiets aan de hand. Net op dat moment kwam er een goederentrein aan. Die kon een aanrijding niet meer vermijden. “Ik had dit al veel eerder verwacht”, klinkt het bij een buurtbewoner.

  1. Eén jaar na de illegale rave in Sint-Truiden: “2.000 euro schade, maar een vergoeding ga ik wellicht nooit zien”
    PREMIUM

    Eén jaar na de illegale rave in Sint-Trui­den: “2.000 euro schade, maar een vergoeding ga ik wellicht nooit zien”

    Precies één jaar geleden arriveerden op het militair domein in Brustem (Sint-Truiden) de eerste ravers, klaar voor een wild weekend. De dagen erna stond het Truiense dorp in het middelpunt van de aandacht toen duizenden mensen uit alle hoeken van België en zelfs Europa langskwamen om mee te vieren. Burgemeester Ingrid Kempeneers blikt terug op een weekend om nooit te vergeten. “Hoe moeilijk kan het zijn om zo’n illegaal feest stil te leggen? Wel, héél moeilijk...” Ondertussen loopt nog altijd het onderzoek naar de organisatoren.
    Sint-Truiden
  2. Politieke tenoren gaan in debat rond migratie, mobiliteit, veiligheid en koopkracht met studenten Atheneum Hasselt: “De standpunten zijn afgelijnd”
    PREMIUM

    Politieke tenoren gaan in debat rond migratie, mobiliteit, veiligheid en koopkracht met studenten Atheneum Hasselt: “De standpun­ten zijn afgelijnd”

    Het was donderdagmiddag over de koppen lopen tijdens het debat met een aantal politieke coryfeeën in de aula van Hogeschool PXL in aanwezigheid van studenten van het 4de, 5de en 6de middelbaar van het Atheneum Hasselt . Bright Adiyia (Groen), Tom Thijsen (CD&V), Kim De Witte (PVDA), Tom Seurs (N-VA), Patrick Vanparys (Vlaams Belang), Frank Dewael (Open VLD) en Dries Martens (Vooruit) kruisten voor de gelegenheid de degens over thema’s als mobiliteit, migratie, veiligheid en koopkracht. Thema’s die de studenten zelf voorafgaand hadden gekozen. Aan het eind van het debat kon er worden gestemd worden. En het resultaat daarvan, dat was verrassend.
    Hasselt