Radio2

Fietser uit Kortessem (76) sterft nadat hij wordt aangereden door trein bij het oversteken van de sporen

In Diepenbeek is een 76-jarige fietser uit Kortessem aangereden door een goederentrein toen hij de sporen wilde oversteken. Het slachtoffer is ter plaatse overleden. "Het gaat hier om een spijtig ongeval, dat zien we op de camerabeelden", vertelt Marijke Teunis van het parket van Limburg.

In Diepenbeek is vanmiddag rond 14 uur een fietser uit Kortessem aangereden door een goederentrein. De man van 76 jaar wou de sporen oversteken, maar geraakte niet op tijd aan de overkant. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar konden niets meer doen. Het slachtoffer is ter plaatse overleden.

Op de plaats van het ongeval is een fiets- en voetgangerstunnel aangelegd, maar toch heeft de man de sporen op een andere manier overgestoken. "Op de camerabeelden is te zien hoe de man de sporen wilde oversteken, maar hij geraakte niet op tijd aan de overkant", zegt Marijke Teunis van het parket. "Het gaat hier om een spijtig ongeval dat ons toont dat we nooit de sporen mogen oversteken op een plaats die daar niet voor voorzien is."

Het is een drama wat er gebeurd is

Hendrik Kriekels (N-VA), burgemeester van Diepenbeek

"Het is een drama wat er gebeurd is", zegt Hendrik Kriekels (N-VA), burgemeester van Diepenbeek. "Waarom die man daar precies de sporen wilde oversteken, is voor mij een raadsel. De fietstunnel was open en je kan daar ook niet naast kijken, het is het eerste dat je tegenkomt", vertelt hij.

De politie Limburg Regio Hoofdstad vangt de getuigen van het ongeval op. Er rijden momenteel geen treinen tussen Hasselt en Tongeren. NMBS voorziet vervangbussen.

Meest gelezen