BELGA
Volledig scherm
© BELGA

België krijgt vanaf 2024 extra zetel in Europees Parlement

België krijgt vanaf de volgende legislatuur een zetel extra in het Europees Parlement. Op 9 juni 2024 zullen bij de Europese verkiezingen niet langer 21, maar 22 Belgische leden verkozen worden. De bijkomende zetel zal naar een Nederlandstalige verkozene gaan.

  1. Scholier (17) wiens Vlaamse vlag werd afgenomen door leerkracht: “Congolese vlaggen waren geen probleem, die van mij wel”
    PREMIUM
    89

    Scholier (17) wiens Vlaamse vlag werd afgenomen door leerkracht: “Congolese vlaggen waren geen probleem, die van mij wel”

    Theo Francken deelde maandagochtend Vlaamse knuffels uit aan een middelbare school in Tienen: het N-VA-kopstuk reageerde daarmee op de heisa die ontstaan was nadat een leerkracht de Vlaamse vlag van één van de leerlingen had afgenomen. Die leerling, Bassem Khalil, een 17-jarige scholier met Egyptische en Marokkaanse roots, vertelt nu voor het eerst uitgebreid over wat er allemaal gebeurd is: “Het was mij enkel en alleen om het respect voor de Vlaamse cultuur te doen.”
    Tienen
  2. RECONSTRUCTIE. “Elke keer dat zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotioneerd. Wat achter die emoties zat, wist ik natuurlijk niet”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere

    RECONSTRUC­TIE. “Elke keer dat zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotio­neerd. Wat achter die emoties zat, wist ik natuurlijk niet”

    Plots was ze wég, op 12 november 1994. Was ze gevlucht, weg van man en zoon, in de greep van een psychose? Of zou haar lichaam na een wanhoopsdaad ergens in de Leiemeersen liggen? Maar niemand keek naar de andere aanwijzingen - ze was zonder paspoort vertrokken, er was een stuk tuin omgewoeld, haar man werkte elke poging om grondig te zoeken tegen. Dus bleef Annie De Poorter 30 jaar liggen waar haar man Hans D. haar had begraven. Dit is het verhaal van een web van leugens en gemiste kansen.
    Sint-Martens-Latem