Wie wint ‘De Grote PodCasting’? Stem hier op jouw topfavoriet

Wie wint ‘De Grote PodCasting’?© NB, House of Media

‘Willy en Briek’, ‘Voor de eer’, ‘Léon, in het spoor van de brigade’, ‘Clueless’ of ‘De Hersen Hacker’: wie wordt de winnaar van ‘De Grote PodCasting’? Uit een bonte bende heeft onze vakjury deze vijf bijzondere podcasttalenten gekozen. En jij bepaalt mee wie wint.

Sophie Van Grunderbeeck

Nieuwsblad lanceert: ‘De Grote PodCasting’, een wedstrijd voor creatief podcasttalent. Onze vakjury selecteerde vijf finalisten. Zij maakten deze zomer in samenwerking met Nieuwsblad en House of Media een pilootaflevering.

LEES OOK. Dit zijn de vijf finalisten van ‘De Grote Podcasting’

Willy en Briek

In hun podcast gaan broer en zus Arthur en Sien graven in het verleden van grootvader Willy Geers, die in de jaren 50 beroepswielrenner was. Toen hij vijftien jaar geleden overleed, liet hij heel wat krantenartikels en foto’s uit zijn carrière na én een bijzonder verhaal. Zo zou de legendarische flandrien Briek Schotte hem ooit omgekocht hebben, maar zou Willy dat geld nooit hebben ontvangen. In deze geschiedenispodcast nemen Arthur en Sien je mee op een reis door de tijd, op zoek naar de waarheid.

Voor de eer

In de podcast ‘Voor de eer’ vertelt Debby het verhaal van een jonge Afghaanse vrouw, die het juk van de Afghaanse familie-eer van zich af wil gooien. “Het gaat over een bijzonder dappere Afghaanse vrouw die wil losbreken met haar verleden. Het is een verhaal over hoop en vrijheid vinden”, zegt Debby.

Léon, in het spoor van de brigade

In zijn podcast ‘Léon, in het spoor van de brigade’ vertelt Janis het oorlogsverhaal van zijn overgrootvader Léon. Een goed bewaard familiegeheim, want Léon was een van de 2.500 vrijwillige soldaten die zich hadden aangemeld om te gaan vechten bij de Brigade Piron.

Clueless

Wanneer komt dat moment dat je alles op een rijtje hebt? Dat weet eigenlijk niemand. Ook Leena, Noa en Julie niet, maar ze gaan wel op zoek. Ze nemen jullie mee door de actualiteit, checken en dubbelchecken de laatste TikTok-trends en beantwoorden jullie seks, mind & body vragen. Welkom in de vriendengroep van Clueless.

De Hersen Hacker

Mathias maakt een podcast over zijn grote passie: psychologie. Hoewel alles zo snel verandert, ziet ons brein er al 70.000 jaar hetzelfde uit. Een podcast over obstakels in het dagelijkse leven, bekeken door de bril van een psycholoog.

Hoe stemmen?

Podcastlegendes Johan Terryn, Andries Beckers, Sofie Steenhaut, Pieter Schrevens, Kaja Verbeke, Liesbeth Van Impe, Bert Heyvaert, Eva Moeraert en Shalini Van Den Langenbergh kiezen hun favoriet uit de vijf finalisten, maar ook de stem van het publiek telt voor 50% mee. Stem voor 24 september op jouw favoriete pilootaflevering.

Op 11 november wordt de winnaar op het podcastfestival van De Standaard bekendgemaakt. Die krijgt zijn eigen afgewerkte reeks, of wat het begin van een bruisende podcastcarrière kan worden.

Alle pilootafleveringen zijn te beluisteren via nieuwsblad.be/podcasting of via Spotify en Apple Podcasts in het kanaal ‘De Grote PodCasting’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen