© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Twee auto’s geïmmobiliseerd bij controles in Tongeren

Tongeren
Mireille Maes

Bij een politieactie dinsdag heeft de politie een chauffeur aan de kant gezet die nog een rijverbod had. Zijn auto werd geïmmobiliseerd tot het verbod is afgelopen en de man de nodige proeven heeft afgelegd.

In een tweede auto die werd geïmmobiliseerd zat een leerling bestuurder die zonder begeleider onderweg was. In de auto ontbrak nog een tweede achteruitkijkspiegel en een L-sticker. Pas als de leerlingchauffeur samen met de begeleider naar het politiekantoor komt, krijgt die de auto terug.

Bij de controles - samen met de douane - op de Luikersteenweg en de Elderenstraat werden tussen 14 en 21 uur in totaal 112 voertuigen aan de kant gezet. Er werd voor een totaal bedrag van net geen 1.900 euro aan achterstallige boetes geïnd. De vier chauffeurs moesten meteen betalen.

Andere overtredingen die werden vastgesteld waren geen voorrang geven, het niet dragen van een veiligheidsgordel, gsm’en achter het stuur en vervallen keuring. Er werden nog een auto en een kenteken in beslag genomen omdat de inschrijving en/of verzekering niet in orde was. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer