© Shutterstock

WhatsApp kijkt goed af bij Telegram en lanceert nieuwe functie (ook in België)

WhatsApp lanceert zijn nieuwe functie ‘Kanalen’ na een beperkte test nu ook in België en tientallen andere landen. Dat heeft het bedrijf, onderdeel van Meta, woensdag bekendgemaakt.

mts
Bron: BELGA

Beroemdheden, bedrijven of organisaties kunnen een kanaal starten waarin alleen zij berichten kunnen versturen naar een breed publiek. Iedereen kan op de kanalen abonneren. De updates blijven dertig dagen beschikbaar, waarna ze automatisch verdwijnen.

De functie lijkt sterk op de openbare kanalen van Telegram, maar de mogelijkheden om te reageren op de berichten zijn beperkter. Volgers kunnen enkel reageren met emoji’s. WhatsApp zegt dat privacy de grootste troef is. Het telefoonnummer en de profielfoto van de kanaalbeheerders en de volgers blijven verborgen.

De kanalen-functie komt in een nieuwe tab in de app: ‘Updates’. Die vervangt ‘Status’. Daar komt een overzicht van de kanalen die de WhatsApp-gebruiker volgt, gescheiden van de privéchats. WhatsApp rolt de functie geleidelijk aan uit, dus nog niet iedereen zal meteen toegang hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer