Remco Evenepoel na nieuwe aanval in de Vuelta: “Het was niet voor ritwinst, want Sepp Kuss had me gezegd dat Jumbo-Visma ging controleren”

Geen derde ritzege, wel nieuwe punten voor de bergtrui. Remco Evenepoel trok woensdag alweer ten aanval in de Vuelta, maar strandde op de gevreesde Angliru op iets meer dan 5 kilometer van de streep. Hij finishte als 26ste op 8’24” van ritwinnaar Primoz Roglic.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Jumbo-Visma kaapt de Angliru: Vingegaard gunt Roglic ritzege op moordende klim, jarige Kuss behoudt wonderwel rode trui

“Het belangrijkste vandaag? De punten voor de bergtrui”, stak Evenepoel na afloop van de etappe van wal. “Sepp Kuss had me voor de rit gezegd dat ze (Jumbo-Visma, red.) gingen controleren, dus ik heb dat ook meteen doorgegeven in de radio. Dat als ik mee zou zijn in de ontsnapping, dat het voor de punten zou zijn op de eerste twee cols. Dat is goed gelukt en op het einde was het vat wel een beetje af. Uiteindelijk hebben we een ontsnapping met twee gedaan, want die anderen werkten in het begin niet echt mee en het duurde ook vrij lang voor we weg waren. Het eerste plan was de punten pakken en dan zouden we wel zien, maar het was al vrij snel duidelijk dat het niet voor de vlucht ging zijn vandaag. Hopen op morgen dan.”

Wat als Kuss die boodschap niet had doorgegeven? “Dat had geen verschil gemaakt”, klonk het. “Als je met twee minuten begint aan de voet van de Angliru, dan weet je dat het niets gaat zijn als je al een tijdje voorop rijdt. Dat is moeilijk vol te houden, maar ik heb mijn maximum gegeven. Ook een dikke pluim voor Mattia Cattaneo, die de valleien op kop heeft gereden en ik daardoor maar een beetje bergop. Het is dankzij hem dat ik twee keer 10 punten kon pakken. En nu? Ik verwacht dat de vlucht het morgen zal halen, wat Jumbo-Visma ook zal willen met de bonificaties. Dus volle bak nog eens, dan een snipperdag nemen en de etappe van zaterdag slim aanpakken. Misschien dan koersen vanuit de groep der favorieten en niet vanuit de ontsnapping.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hoe kijkt Evenepoel eigenlijk naar de dominantie van Jumbo-Visma? Net als op de Tourmalet zorgden Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en Sepp Kuss voor een geel-zwart podium op de Angliru.

“Ja, dat is indrukwekkend hé”, zei de Belgische kampioen. “Ik heb er alleen niet naar gekeken vandaag hé. Ik zat eerst vooraan en daarna loste ik, dus… (lacht). Het is gewoon de enige ploeg die verdient om deze Vuelta te winnen. Het zou mooi zijn als het Sepp Kuss is want dan hebben ze met drie verschillende renners een grote ronde gewonnen, en hij verdient het ook wel. Het zal nog spannend worden onder hen drie.”

LEES OOK. Cian Uijtdebroeks schittert op mythische Angliru en doet geweldige zaak in Vuelta: “Ik had het erger verwacht”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen