Zorgen beweringen van Musk in nieuw boek voor onderzoek naar Starlink?

De biografie van Elon Musk, geschreven door Walter Isaacson, bevat onthullingen die mogelijks aanzienlijke geopolitieke gevolgen kunnen hebben, van Washington tot Kyiv. Ook in de Amerikaanse Senaat zal men het boek met de nodige aandacht lezen.

Waarom is dit belangrijk?

Terwijl het boek van Isaacson deze dinsdag werd uitgebracht, stond het bovenaan in de categorie 'populairste financiële en economische biografieën' op de winkelapp JD.com, net voor dat van Steve Jobs, van dezelfde hand. In de VS roepen degenen die het al hebben ingezien op tot actie.

Het feit was al bekend: Musk beweerde dat hij het netwerk van mini-satellieten Starlink had losgekoppeld vlak voordat Oekraïense drones een aanval uitvoerden op de Russische Zwarte Zeevloot, waardoor deze aanval werd verstoord. Maar het onlangs uitgebrachte boek, dat het leven van de miljardair beschrijft, voegt context toe aan deze beweringen.

  • De Amerikaanse senator Elizabeth Warren (Democraten) riep dinsdag op om een onderzoek te starten naar het verhaal: "Het Congres moet onderzoeken
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer